ma_ko Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Urodziło mi się kolejne pytanie, (na kanwie wątku o Cquartz), co ściągnie DiamondBrite z lakieru? (jesli tam eszce est )? Glinka? IPA? Płyn do naczyń? Pytanie wypłynęło przy okazji nakładania wosku na lakier.., na co teoretycznie mogę sobie pozwolić...
Moderator rychu Opublikowano 25 Września 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Myślę że IPA z 2 razy i go nie będzie.
shiftys80 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 DB Copolimer remover, lub umyj kilkukrotnie silnym TFR ( tylko uważaj na lakier ) potem przeglinkuj i na koniec IPA 70% do 30% z wodą, 2-3 razy. Jak chcesz nałożyć Cquartz to potem umyj całość płynem do naczyń, jeszcze raz IPA i możesz aplikować CQ.
Pavlik Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 dokonać przeglądu serwisowego DB gdzie powłoka jest uzupełniana. Jaki jest koszt takiego serwisu?
shiftys80 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Zależy od wielkości auta i firmy która to robi. Przy małych autach zaczyna się od 200zł, średnie auto to 300zł.
Camel- Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2011 Pavlik, jeśli chodzi o film to tak też kropelkuje mi Extra Gloss po 2 miesiącach i paru myciach
Pavlik Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2011 Camel-, nie wiem w czym do końca tkwi patent Diamond Brite, ale jedyne co mnie zachwyca w tym produkcie to śliskość jaką podczas mycia daje szampon, nic więcej, bo nie ma ani zapachu ani piany. Po zaaplikowaniu konserwera, nie widzę ani kropelkowania, ani odpychania wody, coś widać że leży, ale to nie jest to czego bym oczekiwał. Na dzień dzisiejszy nawet to, że DB mówi, że ich produkt daje 3 letnią ochronę nie przekonuje mnie do dalszego stosowania ich produktów. Raz na miesiąc to ja wolę umyć samochód jakimś fajnym szamponem co ma i zapach i robi niezłą pianę - bo chyba tu jest cały ten fun, którego oczekujemy Na koniec dać QD, a raz na 3 miesiące glinka, i fajny wosk/sealant. Jeśli ktoś chce przetestować sobie szampon to mogę go jeszcze wygrzebać z kosza i dać do testu
Rekomendowane odpowiedzi