Jump to content

STJARNAGLOSS PH NEUTRAL WHEEL VS Auto Finesse Imperial Wheel

Recommended Posts

Posted

Witam mam do przetestowania dwa wspaniałe Clinery do alufelg i moimi opiniami i spostrzeżeniami chciałbym się podzielić. Na wstępie chciałbym Podziękować za udostępnienie środków zarówno ShowCarShine jak i Danielowi z Exide. Bo to dzięki nim mogę testować oba produkty. Oba bardzo ładnie owocowo pachnące spory :good: .

1 wszy z nich to STJARNAGLOSS PH NEUTRAL WHEEL CLEANER,Skoncentrowany Żel do mycia felg o neutralnym pH bardzo gęsta lejąca jak olej syntetyk, ładny zapach żona stwierdziła, że owocowy. Rozcieńczanie:1:5 do regularnego mycia, 1:15 do delikatnej konserwacji u mnie zostaanie użyty w 1 wszej wersji.

56e4f9295ca0e75a.jpg

2 gi to Auto Finesse Imperial Wheel, jest to środek przygotowany odrazu do użytku, Cleaner wolny od kwasów środek do czyszczenia felg, który jest rozwiązaniem na złogi brudu i pyłu hamulcowego, będąc przy tym bezpiecznym dla wykończenia Twoich felg. Klarowny środek w formie żelu dłużej przylega do felgi i nie wysycha szybko, sprawiając miły nie nachalny owocowy zapach.

auto-finesse-imerial-wheel-cleaner-250.jpg

Kilka fotek alufelg jak na razie są wyczyszczone więc jestem w fazie pożądnego brudzenia jeszcze z 2 tygodnie je pomęcze deszcze bród i opiłki z klocków powinny im dać wycisk. Jak tylko je dobrudzę to porobię resztę zdjęć i zamieszczę jak najszybciej i zdam relację z użytych środków. Po ich użyciu, alufelgi zostaną wyglinkowane i nałożony z jednej strony wosk FK 1000 a na drógiej selent Wolfganga. Zobaczymy co dłużej poleży i jakie dadzą efekty.

dsc6827a.jpg

dsc6841n.jpg

2m68mr9.jpg