Jump to content

Prostowanie i malowanie proszkowe felg stalowych - Poznań

bbarti

Recommended Posts

Witam Wszystkich

Przymierzam się do odnowienia swoich stalowych zimówek poprzez malowanie proszkowe. Znacie może godny zakład zajmujący się tego typu usługami w Poznaniu? i przykładowo jaki jest orientacyjny koszt?

Drugi problem to na jaki kolor polecacie pomalować takie felgi? Czarne są już mocno oklepane, niestety autko kombi w granatowym kolorku. Jakieś pomysły?

podam Ci ceny z Podkarpacia

prostowanie od 30-40 zł

koszt piaskowania to od 30 zł za kółko alu (13-14 cali), proszek profesjonalnie to ok 100-120 zł koło (podkład, baza, bezbarwny), ja pomalowałem za 120 zł kpl. ale "na lewo".

kolor ?????? jak ja malowałem to w ofercie mieli 250 kolorów w tym metalic, ale ze czasem jeżdżę w kjs więc wybór był prosty :D

1010934.jpg Kolega ma na niebieskawym kombi białe i wyglądają przesuper. Tylko troche czasu zajmuje utrzymanie ich w czystości.

Do granatowego auta albo srebrne (może być srebro ciemniejsze niż w oryginale zachodzące na grafit) albo własnie białe.

Co do malowania to na ul. Grunwaldzkiej jest firma która zajmuje się malowaniem. Kolega w Golfie u nich robił. Ale wychodzi za wszytko ok 100 do max 150 za felge (17")

A co do prostowania to tutaj chyba najlepiej w Poznaniu:

http://www.felgi-naprawa.pl/oferta.htm

Robią dużo dobrych felg. Pisze że od 40zł ale najlepiej podjechać do nich z felgą i oni ocenią czy warto naprawiać i jakie koszta.