luk skywalker Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Witam Was, koledzy detailerzy i koleżanki detailerki Jakis czas temu przyszło mi sie zmierzyć z moim "dupowozem", ściślej rzecz ujmując z czarnyn Oplem Corsą i jego okrutnie zniszczonym i delikatnym lakierem. Gdyby nie to że udało mi sie ją kupić 3 lata temu za dość dobre pieniądze, nigdy bym takiej masakry nie kupił Jak przystalo na czarny, rysy powstawały tuz po najdelikatniejszym przetarciu lakieru mikrofibrą, miałem chwile zwątpienia... na szczescie opanowałem technike ścierania past i oto są efekty, mizerne ale są Problem przystworzyła równiez grubość a raczej cieńkość powłoki lakierniczej, miejscami ledwo ledwo przekraczająca 80 mikronów. Sory że nie przykładałem sie do zdjęć ale nie było czasu. Stąd kilka zdjec przed i 50/50 z jednego dnia, a po juz w słońcu i innego dnia, kilka tygodni później. Do korekty posłużyłem sie: Glinka Megs QD Poorboy's World SSR3 SSR2 SSR1 Pady 3M zielony, żółty, niebieski Cleaner Dodo Juice Collinite #915 Niezliczona ilość sterylnie czystych mikrofibr Aplikator Karcher HDS 760 Polerka rotacyjna Sico Tools - korekta Polerka orbitalna Kestrel Das 6 - cleaner Takie sobie te zdjęcia... Pozdrawiam
danielek. Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Silniczek 1.8 czy 1.4 w niej drzemie ??
AK4777777 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Silniczek 1.8 czy 1.4 w niej drzemie ?? Silniczek to jakiś Diesel albo 1.7 DTI, 1.7CDTi albo 1.3CDTi
cash Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 To 50/50 wygląda jak byś lakierował, a nie polerował Pięknie wyszło
uri90 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Wyszło zacnie, na zdjęciach wygląda jak z salonu Ale to na zdjeciu nad listwą to mam nadzieje ze jakieś "załamanie światła:
ki3r0 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Zdjęcie 50/50 jest najlepsze, auto robi piorunujące wrażenie!
voldi22 Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Można wiedzieć jaki masz kod lakieru? Bo wydaję mi się, że moja corsa ma całkiem twardy lakier (też czarny).
miskieusz Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 Wyszło zacnie, na zdjęciach wygląda jak z salonu Ale to na zdjeciu nad listwą to mam nadzieje ze jakieś "załamanie światła: Ktoś na forum, zawsze coś znajdzie Praca rewelacja!
Vein Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Super wyciągnąłeś ten lakier A jak Ci się pracowało z systemem SSR?
antonio3 Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Nie bądź taki skromny, że efekty mizerne
luk skywalker Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Silniczek 1.8 czy 1.4 w niej drzemie ?? ani ten ani ten był plan na 2.0 T z saaba ale wsadzic go do corsy c jest problem. od nowości drzemie 1.7 dti Ale to na zdjeciu nad listwą to mam nadzieje ze jakieś "załamanie światła: Możliwe że sie zakurzyło kilka dni po myciu były te zdjęcia robione, a korekta była w marcu... Można wiedzieć jaki masz kod lakieru? Bo wydaję mi się, że moja corsa ma całkiem twardy lakier (też czarny). musiałbym zobaczyć bo nie pamiętam. ale jest okropnie delikatny, mikrofibra zostawia rysy...Myje myjką, pianą aktywną, na dwa wiadra itd i swirle powstają nadal... a lakier jest oryginalny, lakiernik sie nie tykał moim zdaniem A jak Ci się pracowało z systemem SSR? Fajnie pachną Ale czas rozpracowania granulek jest strasznie dłuuuuugi, są pasty którymi pracuje sie zdecydowanie szybciej. Nie bądź taki skromny, że efekty mizerne zawsze mogłoby być lepiej, gdyby nie delikatnośc tego lakieru
Vein Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 Fajnie pachną Ale czas rozpracowania granulek jest strasznie dłuuuuugi, są pasty którymi pracuje sie zdecydowanie szybciej. Miałem podobne odczucia, ale myślałem, że wynika to z mojego małego doświadczenia.
Justyna Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 wyszło bardzo fajne lusterko wygląda znacznie lepiej PS. kiedyś się zastanawiałam czy kupić taką corsę czy Tolka
uri90 Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 luk skywalker, to oczywiście żart praca jak najbardziej rewelacyjna
polo33 Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 robota pierwsza klasa, swoją drogą masakrycznie zajechany był lakier ale się udało
Fedur Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Efkeft koncowy wyglada zacnie, fajnie widziec prace na innych pastach niz 3M
Rekomendowane odpowiedzi