Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Mam problem z imitacjami chromowanych listew w audi a8/s8. srednio co trzecie/czwarte auto ktorym sie zajmuje ma takie listwy, w stanie odrazajacym!! :/ sa z jakims nalotem, mleczne. nie mam pomyslu jak sie do tego zabrac, co z tym mozna zrobic, ale moze ktos z was ma jakis patent. prosze o pomoc..

d35dbe708d3ffc0dmed.jpg7211d3d2e0d65d76med.jpg

niestety zdjecia nie oddaja w pelni ochydnego wygladu. na zywo wyglada to strasznie!!

Posted

Ja mam takie listwy na około grilla, ostatnio przejechałem je maszyną i pastą wykonczeniowa Menzerna i ładnie poszło. Co prawda uszkodzeń od kamyków nie udało się zebrać, ale listwa odzyskała fajny blask.

Posted

problem w tym ze probowalem recznie - nic to nie daje, a maszyna.. no wlasnie wyszlo jeszcze gorzej..

Posted

No właśnie o to chodzi ze to nei takie proste. Tez się spotkałem z tym problemem. Problem ten dotyka przeważnie auta grupy VaG. I zazwyczaj jest to spowodowane używaniem silnej chemii na myjniach. Niestety polerowanie niewiele daje. Pamiętacie problem Jana Wronowskiego i jego progach w X5 ? to mniej więcej to samo... Ten sam problem miałem z wlewem paliwa w Audi TT.

Posted

Marco, Dokładnie to od chemii.

Sam się nad tym zastanawiam.Próbowałem już różnych sposobów i nadal nic...

Posted

Nie pocieszę Was, w moim A4 jest dokładnie to samo.

Wygląda to jak białe, blade przebarwienia "w bazie", pod powłoką zewnętrzną, chyba że tak dziwnie załamują światło. W każdym razie nie mogę niczym ich ruszyć.

I jeszcze jedno, pojawiło się to u mnie jakiś czas temu i mam wrażenie, że jest coraz gorzej, a w żadnej myjni mnie jeszcze nie widzieli.

Posted

Wygląda na to że plamy/wżery są w całej strukturze materiału...problem znam z autopsjii myjniowej i wygląda na masowy...bez rozwiązania? :?

Posted

probowalem cos z tym zrobic czterema roznymi srodkami do chromow oczywiscie recznie i nic albo prawie nic. wczoraj probowalem maszyna... :shock::? jeszcze gorzej..

Posted

Macie troszkę racji, bo czasem zdarza się, że usunięcie tego "guuufna" jest trudne, ale nie jest niemożliwe. To co jest w tym A8 to nie jest imitacja tylko "najzwyklejsze" aluminium. Ja kiedys miałem taka super listwę z tyłu - zapewne po dimerze - w A8. Polerowałem ją 6h :kox: udało się... Lustro to nie było, ale...

Właściciel wrócił po pół roku... listwa była znowu zawalona świństwem bo mył auto byle gdzie... krzyknąłem x3 za karę to sobie odjechał.

[ Dodano: 7 Wrzesień 2011, 22:26 ]

RadMon, jesli nie potrafisz tego zrobic - zostaw i wytłumacz klientowi w czym rzecz.... lepiej się wstrzymać, niż miałbyś coś popsuć...