thermalfake Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Problemik mam następujący. Rozrobiłem sobie z koncentratu karchera rm 81 z wodą "pół na pół" 0,5l środka do przeczyszczenia wnęki pomiędzy karoserią a tylną klapą w kombi. Popryskałem ładnie wszystko z opryskiwacza dookoła razem z uszczelką. Żeby nie zababrać wodą, użyłem wilgotnej gąbki i przetarłem miejsce zaaplikowania środka czyszczącego. Problem jest taki i wydaje mi się na 1000% że powstał po czyszczeniu. Jakoś dziwnym trafem bardzo ciężko otwiera się klapa tzn klapę trzymają uszczelki jak ssawka. Za pierwszym razem myślałem, że zamek się nie rozryglował. Jakim specyfikiem pozbyć się tego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m1chal Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 on jak jest źle usunięty to jest niestety klejący... musisz to przepłukac i poczyscic woda najlepiej... pozatym mega duze stężenie dałes, wiec nie dziwie się ze został tam i sie klei Link to comment Share on other sites More sharing options...
maestro00 Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Prawidłowe stężenie to max 1:3 Jest to środek to bardzo trudnych zabrudzeń i mocno odtłuszczający - przesmaruj odpowiednie elementy z uszczelkami włącznie i powinno być dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts