SzaKal Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 matherr, Tak jak napisałeś wyżej papier 2500, ale to w ostateczności kiedy rasa za głęboka żeby się bawić padem i pastą no i z tym papierem to delikatnie ...
yakuza144 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam. Panowie, czy można coś zrobić z takimi obcierkami, czy kwalifikuje się to wyłącznie do lakiernika? Chodzi mi o woskowanie, czy inne podobne metody Autko jest w rodzinie od nowości, nie bite, nie lakierowane, wiec teraz szkoda by bylo
Swoop Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 yakuza144, ja bym się chyba jednak nie bawił i dał do lakiernika. Raczej niewiele sam zrobisz zwłaszcza z lewym błotnikiem. Możesz pobawić się w zaprawki i spolerowanie... No i witam krajana (pochodzę z Oki)
dzinkins Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam. Panowie, czy można coś zrobić z takimi obcierkami, czy kwalifikuje się to wyłącznie do lakiernika? Chodzi mi o woskowanie, czy inne podobne metody Trochę słabe zdjęcia ale zderzak lakiernik 100% a błotnik można próbować jeszcze wyciągać
yakuza144 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Swoop, witam, witam Czy mógłbym liczyć na Waszą fachową poradę co zrobić z tym nadkolem, krok po kroku? Tutaj zdjęcia w pełnej rozdzielczości http://imageshack.us/g/215/mg8279g.jpg/ A może smart repair?
Swoop Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 na większych fotach więcej widać, ale lepiej oddaj lakiernikowi bo rzeźbienia będzie sporo, a jak nie masz doświadczenia, to i nie będziesz zadowolony z efektu. Ja właśnie pomalowałem Madzię właśnie tylne błotniki i jestem happy. Malowanie 3 elementów to będzie ok 1200+ Jak masz AC, to taniej będzie zrobić to z AC tym bardziej, że zderzak i błotnik do malowania a na drodze ślisko i przetrzeć gdzieś zawsze można
matherr Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Wybaczcie banalne pytanie, jak poznać ile lakieru mogę koreczkiem zetrzeć, nie wiedząc przed pracą czy dam radę rysę zupełnie usunąć jak ocenić ile maksymalnie można ją spłycić żeby nie przedobrzyć?
sinner Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Wybaczcie banalne pytanie, jak poznać ile lakieru mogę koreczkiem zetrzeć, nie wiedząc przed pracą czy dam radę rysę zupełnie usunąć jak ocenić ile maksymalnie można ją spłycić żeby nie przedobrzyć?
matherr Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 tyle to wiem, skoro pytam można było się domyślić, że czujnika nie posiadam
Gość Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 tyle to wiem, skoro pytam można było się domyślić, że czujnika nie posiadam szukaj forumowego mistrza yody... a nie nie nie, to on znajdzie Ciebie...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 to on znajdzie Ciebie. Jestem matherr, Obserwuj morkę. Jak zniknie to odłóż już maszynę
Beny.rac Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam, Ostatniego czasu przetarlem swoje auto - pacjent to Stilo 3 D kolor srebny ( caly malowany ) zmienil kolor z czarnego na srebny Przed zrobiniem zdjec przetarlem miejsca chusteczka aby rysyby byly bardziej widoczne bo cale auto jest zakurzone Na 1 focie znajduje sie dosc dluga rysa jakies 20-30 cm a obok "wspomnienie " po uderzeniu od dzwi ( chyba ktos zachaczyl plastykiem bo slad jest czarny ) Przetarcie na krawedzi bialo srebne slady ( na dole auto jest brudne ) Rok temu auto mialo zrobiona polerke reczna , w tym roku zakupilem reszte zabawek tzn polerke GRAPHITE 59G242 , pady PB , pasty Menzerna i mialem zabierac sie za "prawdziwa polerke " niestety najpierw musze pozbyc sie tych rys ... Troszke poczytalem i chyba bede potrzebowal : koreczek z papierkiem (dla bezpieczeństwa) 2000-3000 lub papier wodny 3000 polecam 3M trizact - problem w tym ze nie bardzo wiem co to jest i gdzie to kupic - podpowie ktos ? Moim zdaniem rysy nie sa tragiczne ale bede je usuwal po raz pierwszy wiec musze wiedziec wszystko dokladnie ... ( przed proba na swoim aucie sprawdze sprzecior na jakims autku z wypozyczalni bo mam ich troszke na miejscu wiec bedzie gdzie sie uczyc ... )
leszcz Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Ja koreczek i papiery 3000 , 5000 kupiłem na allegro. http://allegro.pl/papier-scierny-na-rze ... 49495.html http://www.flexipads.pl/produkty/papier-scierny-1
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Beny.rac na tym rancie to nie radzę Ci zabawy z papierkami. Jest duże prawdopodobieństwo że nie wyprowadzisz do końca zmatowienia, albo po prostu się przetniesz. leszcz kupiłeś papierki 125mm i koreczek 30mm flexi?? Nie to że się czepiam, ale żebyś się nie zdziwił jak dojdzie paczka
Beny.rac Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 MX to w jaki sposob sie za to zabrac ? tzn za ten rant i jak ogarnac ta dluga ryse na drzwiach - poradzisz cos ?
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Długą rysę możesz śmiało papierkować bo jest na płaskiej powierzchni. Rancik postaraj się wyprowadzić maszyną tyle ile się da. Dużej tragedii nie ma więc nie powinno być problemów z wyprowadzeniem tego.
Beny.rac Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Witam, MX w takim razie te ryse na drzwiach przejechac papierkiem z koreczkiem SCHOLL PŁATKI ŚCIERNE P5000 + SCHOLL PŁATKI ŚCIERNE P2500 czy lepiej FLEXIPADS P2500 + FLEXIPADS P3000 Bede sie bral 1 raz za taka "impreze" wiec wolal bym spr czyms slabszym aby nic nie zniszczyć Auto czeka korekta mechaniczna pastami Menzerna (FG 500 , IP2500 , FF 3000 ) wiec mysle ze koreczek + platki powinien dac rade tylko jakie platki wybrac ...
marcheloka Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Cześć, od razu przepraszam, że podpinam się pod ten temat, ale am bardzo podobny problem, rysy, które muszę usunąć albo chociaż jako tako zamaskować. Opisałem całą sytuację dokładnie w innym poście, tutaj: http://www.kosmetykaaut.pl/viewtopic.ph ... 50#p558350 Bardzo proszę o zerknięcie, może ktoś będzie w stanie coś poradzić takiemu żółtodziobowi jak ja (nigdy tego nie robiłem, chociaż już pół forum przeczytałem żeby się przygotować, więc podstawy teoretyczne niby mam )
Rekomendowane odpowiedzi