Bartek1985 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2011 witam zastanawiam się nad różnicą miedzy SHOWCARSHINE SOFT WHEEL BRUSH a Meguiars Ultra Safe Wheel Spoke Brush czy jest sens wydania wiekszej kasy za meguiars'a czy sa one identyczne może mi ktoś opisać swoje doświadczenie z tymi szczodkami do felg
Pepper Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Z tego co mi wiadomo to dokładnie to samo, z tego właśnie powodu posiadam SHOWCARSHINE SOFT WHEEL BRUSH i uważam, że jest bardzo fajna szczotka. Ogarnia 18 calowe felgi, chociaż już na styk, mogłaby być 2-3 cm dłuższa. Trzymam ją w dołączonym opakowaniu dzięki któremu nie odkształca się włosie. Z minusów to w moim przypadku dwukrotnie zdażyło się, że spadła mi ta gumka na końcu szczotki, która osłania drut. Raz podczas intensywnego mycia w środku felgi , w efekcie zarysowałem felgę, na szczęście od środka. Drugi raz podczas spłukiwania szczotki pod ciśnieniem. Na to trzeba uważać. Za tą kasę zdecydowanie mogę polecić.
daniels Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Silverline, MonsterShine, Showcarshine, Megs to wszystko ta sama szczotka, osobiście przeze mnie używana i lubiana, nie warto przepłacać u Megsa...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Silverline, MonsterShine, Showcarshine, Megs to wszystko ta sama szczotka, osobiście przeze mnie używana i lubiana, nie warto przepłacać u Megsa... Też mamy i też używamy Silverline (mx nowicki)
KR54321 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Fajna szczoteczka. Akurat mam Megsa, pewnie dlatego, że kupiłem parę lat temu ..ale, albo nie posiadam umiejętności, albo do moich 8" szerokich jest o kilka cm za krótka..
Wax Paradise Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Ja z kolei preferuję szczotkę EZ Detail. Co prawda kosztuje 95zł, ale detailing niestety nie należy do taniego hobby
KR54321 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Tak jest , EZ będzie na gwiazdkę
Bartek1985 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Ja z kolei preferuję szczotkę EZ Detail. Posiadam juz ją pytałem ze względu na to że znajomy chciał kupić
daniels Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Ja z kolei preferuję szczotkę EZ Detail lubimy na nią patrzeć na półce a jeszcze bardziej lubimy swojej używać EZ robi robotę
gruby_RS Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Brak mi słow uznania dla Daytona Speed Master - jutro wrzuce "test". Według tego co używałem to miazga...
Marco Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 gruby_RS, łudząco podobna do EZ.
gruby_RS Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 łudząco podobna do EZ. no, trudno sie nie zgodzić na podstawie foto to "kalka", niestety nie mialem okazji porównać na żywo...
Administrator Evo Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 EZ fajoski, ale raczej tylko do względnie niezajechanych felg
gruby_RS Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 względnie niezajechanych felg każdy user forum takowe przecież posiada
Administrator Evo Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Oj, zdziwiłbyś się
Pavlik Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Brak mi słow uznania dla Daytona Speed Master - jutro wrzuce "test". Według tego co używałem to miazga... wrzucaj, wrzucaj, jeszcze nie jest za pozno, wiec moze i ja sie skusze
gruby_RS Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 wiec moze i ja sie skusze wpadnij jutro ok 18.00 ... skusisz się
Pavlik Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 wiec moze i ja sie skusze wpadnij jutro ok 18.00 ... skusisz się Niestety w tym tygodniu znów pracuję popołudniami, jakoś trzeba zarobić na szczoteczkę do felg, która to właśnie dołączyła do mojego arsenału
daniels Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 łudząco podobna do EZ. no, trudno sie nie zgodzić na podstawie foto to "kalka", niestety nie mialem okazji porównać na żywo... ide zmacać obie szczotki edyta: nie porównywałem jak obie czyszczą ale śmiem twierdzić że to te same szczotki w innym kolorze
neclocus Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 amerykanscy onanisci sprzetowi twierdza ze Daytona w porownaniu z EZ ma nieco mniej gesty wlos, bardziej miekki ale za to rdzen na ktorym sie on znajduje jest bardziej sztywny IMO spece od marketingu wprowadzili nowy model zeby jeszcze bardziej skolowac lemmingi konsumpcjonizmu ; ) jesli ktos jeszcze nie ma ktorejs z tych szczotek niech przypadkiem nie uwierzy ze dziala ona w cudowny sposob, czysci brud na felgach ale raczej taki lekki, trzeba uwazac na ubranie bo sprezynujace wlosy Nylexu szczotki chlapia kropelkami brudu, nie dociskac za mocno szczotki na feldze poniewaz wygina sie ona i byly przypadki zlamania rdzenia w okolicach gumowej oslonki fotki ukradzione z forum http://www.m3post.com/forums/index.php pozdrawiam
daniels Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Obie szczoty maja tak samo sztywny rdzen, z wlosiem tez bym polemizowal Osobiscie wygladowo ez bardziej mi podchodzi, nawet opakowania maja takie same...
bartek881 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ja musze z przykrością stwiedzić, że się na niej zawiodłem. Domywała w miarę ok, ale najpierw przy czyszczeniu zgubił mi się gdzieś gumowy "łepek" osłaniający drut, a troszkę poźniej się po prostu złamała, mimo ze nie wyginałem jej zbyt często. Teraz przesiadłem się na Valet Pro. Ez dalej mnie kusi...
Swoop Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ktoś korzystał z tej szczoty? Coś to warte?
SJake Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Daytona to przecież wyrób EZ Detail... to trochę lepsza wersja szczotki EZ. Ja dzięki Daytonie znowu polubiłem mycie kół A do bardzo zawalonych felg mam co innego
Wax Paradise Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Daytona to przecież wyrób EZ Detail... to trochę lepsza wersja szczotki EZ. A w czym jest lepsza? Bo według mnie to są identyczne szczotki.
Rekomendowane odpowiedzi