Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam problem jak w opisie.

Samochód to Audi A8 z 2008 roku w kolorze czarnym. Samochód jest w świetnej kondycji dlatego malowanie nie wchodzi w grę, jednak ma bardzo silnie obicia na wyżej wymienionych elementach. Obicia są na tyle głębokie, że miejscami dochodzą aż do podkładu.

Czy zna ktoś w miarę skuteczny środek do wypełnienia lub chociaż zmniejszenia widoczności tych ubytków ?

Z racji delikatnego obchodzenia się z samochodem i twardości lakieru tego modelu lakier jest w stanie nie wymagającym korekty w postaci polerki.

Z góry dziękuje za podpowiedzi.

Posted

wstaw jakieś zdjątka to się co poradzi :o

To w grę chodzi chyba tylko naprawa typu smart repair.

Też to polecam zamiast lakierowania calych elementów ale nie zawsze tak się da :dontknow:

Posted

Takie naprawy można o kant dupy roztrzaskać...Mam zarysowany tylny zderzak i rysę na błotniku. Odwiedziłem S Plus to Panowie chcieli mi malować cały zderzak, błotnik + cieniować drzwi.... Ewentualnie mogli zrobić zderzak w technologii smart repair ale ze względu na cenę (900zł :lol: ) zaproponowali malowanie całego zderzaka...Poza tym z tego co widziałem takie naprawy odbywają się na hali, myślałem że robią to w komorze bezpyłowej :wallbash:

Auto roczne, więc stwierdziłem że to zostawię bo prędzej czy później znajdzie się jakiś sponsor :-]

Posted

Zależy mi, aby nie zmieniać struktury lakieru. Lakier jest w całości oryginalny. Chodzi mi o preparat który przykryje obicia. Zdaje sobie sprawę, że będzie to okresowe. Fotki postaram się załączyć jutro. Akurat nie mam żadnych na dysku.

• Moderator
Posted

Nie ma co kombinować, po prostu musisz porobić zaprawki i je ładnie wypolerować.

Poszukaj na forum były opisane takie naprawy.

A z preparatów do chwilowego pokrywania ubytków to chyba tylko jakieś kredki itp ale tu na forum nie zajmujemy się takimi półśrodkami dostępnymi w marketach ;)

Posted

weź sobie wykałaczkę namocz w lakierze i jazda.

boże niedługo będą tematy "jezu spadła mi gąbka co robić?"...

Posted

Twoim zdaniem pytanie o obicia lakieru od kamieni co jest moim zdaniem problemem powszechnym jest podobnego typu do pytania o gąbce która spadła ?

Posted
... Odwiedziłem S Plus to Panowie chcieli mi malować cały zderzak, błotnik + cieniować drzwi.... Ewentualnie mogli zrobić zderzak w technologii smart repair ale ze względu na cenę (900zł :lol: ) zaproponowali malowanie całego zderzaka...

Ja w S+ zaprawkowałem róg zderzaka - za 200zł netto. Cena za malowanie uszkodzenia nie większego niż rozmiar kartki A4. (S+ Oczapowskiego Warszawa)

Jeżeli w tym Audi A8 są punktowe uszkodzenia na dużej powierzchni to można się własnoręcznie pobawić w zaprawki punktowe. Będą niestety widoczne z bliska.