roomioo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam Mam problem jak w opisie. Samochód to Audi A8 z 2008 roku w kolorze czarnym. Samochód jest w świetnej kondycji dlatego malowanie nie wchodzi w grę, jednak ma bardzo silnie obicia na wyżej wymienionych elementach. Obicia są na tyle głębokie, że miejscami dochodzą aż do podkładu. Czy zna ktoś w miarę skuteczny środek do wypełnienia lub chociaż zmniejszenia widoczności tych ubytków ? Z racji delikatnego obchodzenia się z samochodem i twardości lakieru tego modelu lakier jest w stanie nie wymagającym korekty w postaci polerki. Z góry dziękuje za podpowiedzi.
SzaKal Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 To w grę chodzi chyba tylko naprawa typu smart repair.
dzinkins Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 wstaw jakieś zdjątka to się co poradzi To w grę chodzi chyba tylko naprawa typu smart repair. Też to polecam zamiast lakierowania calych elementów ale nie zawsze tak się da
kross12 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Takie naprawy można o kant dupy roztrzaskać...Mam zarysowany tylny zderzak i rysę na błotniku. Odwiedziłem S Plus to Panowie chcieli mi malować cały zderzak, błotnik + cieniować drzwi.... Ewentualnie mogli zrobić zderzak w technologii smart repair ale ze względu na cenę (900zł ) zaproponowali malowanie całego zderzaka...Poza tym z tego co widziałem takie naprawy odbywają się na hali, myślałem że robią to w komorze bezpyłowej Auto roczne, więc stwierdziłem że to zostawię bo prędzej czy później znajdzie się jakiś sponsor
roomioo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zależy mi, aby nie zmieniać struktury lakieru. Lakier jest w całości oryginalny. Chodzi mi o preparat który przykryje obicia. Zdaje sobie sprawę, że będzie to okresowe. Fotki postaram się załączyć jutro. Akurat nie mam żadnych na dysku.
Moderator rychu Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Nie ma co kombinować, po prostu musisz porobić zaprawki i je ładnie wypolerować. Poszukaj na forum były opisane takie naprawy. A z preparatów do chwilowego pokrywania ubytków to chyba tylko jakieś kredki itp ale tu na forum nie zajmujemy się takimi półśrodkami dostępnymi w marketach
etiv Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 weź sobie wykałaczkę namocz w lakierze i jazda. boże niedługo będą tematy "jezu spadła mi gąbka co robić?"...
roomioo Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Twoim zdaniem pytanie o obicia lakieru od kamieni co jest moim zdaniem problemem powszechnym jest podobnego typu do pytania o gąbce która spadła ?
pavvell Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 ... Odwiedziłem S Plus to Panowie chcieli mi malować cały zderzak, błotnik + cieniować drzwi.... Ewentualnie mogli zrobić zderzak w technologii smart repair ale ze względu na cenę (900zł ) zaproponowali malowanie całego zderzaka... Ja w S+ zaprawkowałem róg zderzaka - za 200zł netto. Cena za malowanie uszkodzenia nie większego niż rozmiar kartki A4. (S+ Oczapowskiego Warszawa) Jeżeli w tym Audi A8 są punktowe uszkodzenia na dużej powierzchni to można się własnoręcznie pobawić w zaprawki punktowe. Będą niestety widoczne z bliska.
Rekomendowane odpowiedzi