Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zakupiłem QD (zwykły) Mequiars. Używał go będę przede wszystkim do konserwacji lakieru między woskowaniami. Pytanie moje jest następujące - czy można go rozcieńczyć i w jakich proporcjach ewentualnie jeśli oczywiście ma służyć do konserwacji lakieru. A może w ogóle nie powinienem go "ruszać". Wiem, że pod glinkowanie można tak zrobić, chciałem wiedzieć jak jest w przypadku konserwacji.

Posted
Zakupiłem QD (zwykły) Mequiars. Używał go będę przede wszystkim do konserwacji lakieru między woskowaniami. Pytanie moje jest następujące - czy można go rozcieńczyć i w jakich proporcjach ewentualnie jeśli oczywiście ma służyć do konserwacji lakieru. A może w ogóle nie powinienem go "ruszać". Wiem, że pod glinkowanie można tak zrobić, chciałem wiedzieć jak jest w przypadku konserwacji.

Dolewając wody tylko pogorszysz jego właściwości. Psikaj tak jak jest ;)

Posted
czy można go rozcieńczyć i w jakich proporcjach ewentualnie jeśli oczywiście ma służyć do konserwacji lakieru. A może w ogóle nie powinienem go "ruszać".
Zgodnie z zaleceniem Megsa, QD nie powinien byc rozcienczany, gdy uzywany jako detailer. Ale na MOL (meguiarsonline) sporo osob go lekko rozciencza (i sadzac po cenach Megsa w US) nie robi tego z powodu oszczednoci, tylko osobistych preferencji. Mysle, ze najlepiej zrobisz gdy sam sprobujesz :)
Posted
Lekko czyli ile ? 5:1 4:1 mniej/więcej ? :)
AFAIR pomiedy stanem nierozcienczonym a 1:1 z woda. Kazdy inaczej i kazdy swoja pliszke chwali ;)