Gówniash Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zakupiłem QD (zwykły) Mequiars. Używał go będę przede wszystkim do konserwacji lakieru między woskowaniami. Pytanie moje jest następujące - czy można go rozcieńczyć i w jakich proporcjach ewentualnie jeśli oczywiście ma służyć do konserwacji lakieru. A może w ogóle nie powinienem go "ruszać". Wiem, że pod glinkowanie można tak zrobić, chciałem wiedzieć jak jest w przypadku konserwacji.
patol Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi Ci o Last Touch to rozcieńcza się go 1:1.
Gówniash Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Nie mam zwykly Quick Detailer od Mequiars
emilus100 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zakupiłem QD (zwykły) Mequiars. Używał go będę przede wszystkim do konserwacji lakieru między woskowaniami. Pytanie moje jest następujące - czy można go rozcieńczyć i w jakich proporcjach ewentualnie jeśli oczywiście ma służyć do konserwacji lakieru. A może w ogóle nie powinienem go "ruszać". Wiem, że pod glinkowanie można tak zrobić, chciałem wiedzieć jak jest w przypadku konserwacji. Dolewając wody tylko pogorszysz jego właściwości. Psikaj tak jak jest
Xeper Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 czy można go rozcieńczyć i w jakich proporcjach ewentualnie jeśli oczywiście ma służyć do konserwacji lakieru. A może w ogóle nie powinienem go "ruszać". Zgodnie z zaleceniem Megsa, QD nie powinien byc rozcienczany, gdy uzywany jako detailer. Ale na MOL (meguiarsonline) sporo osob go lekko rozciencza (i sadzac po cenach Megsa w US) nie robi tego z powodu oszczednoci, tylko osobistych preferencji. Mysle, ze najlepiej zrobisz gdy sam sprobujesz
Gówniash Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Lekko czyli ile ? 5:1 4:1 mniej/więcej ?
Xeper Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Lekko czyli ile ? 5:1 4:1 mniej/więcej ? AFAIR pomiedy stanem nierozcienczonym a 1:1 z woda. Kazdy inaczej i kazdy swoja pliszke chwali
Rekomendowane odpowiedzi