Jump to content

Kropelkowanie sealantów - Poorboy's EX-P i inne

Recommended Posts

Posted

:!:

Na początku prośba do Evo i innych moderatorów, żeby wstrzymali się z usuwaniem tego tematu, bo jak się okazało jest to pierwszy tego typu temat na forum :!:

Na forum z tego co wyczytałem jest parę osób, które używają bądź używały sealantu Poorboy's EX-P, więc mam nadzieję, ze ktoś się wypowie.

Posiadam próbkę tegoż sealantu i na próbę nałożyłem go tylko na maskę, którą wcześniej przejechałem AG SRP na maszynie. (sealant kładłem po jakichś 8-10 godzinach po SRP, przed spolerowaniem leżał 60minut tak jak w instrukcji). Na drugi dzień spadł deszcz, więc przy okazji sprawdziłem kropelkowanie wspomagając się także wodą węża ogrodowego - i zdziwił mnie wygląd tych kropli - były one nieregularne dokładnie takie jak tutaj w tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=vdf6umGY ... page#t=34s (34 sekunda)

Turtlewax, którego kiedyś używałem lepiej kropelkował...

i tu moje pytanie - czy to normalne i nie ma się co obawiać o trwałość powłoki? Jedyne zdjęcia kropelkowania EX-P jakie znalazłem na forum sugerowałyby, że jednak coś jest nie tak - bezpośredni link do postu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#106437

(Być może było jeszcze coś położone na sealant... Napisałem do tego kolegi, ale nie odpowiada. )

Posted
Na drugi dzień spadł deszcz, więc przy okazji sprawdziłem kropelkowanie wspomagając się także wodą węża ogrodowego - i zdziwił mnie wygląd tych kropli - były one nieregularne

a auto może nie uległo zabrudzeniu ?

na brudnym lakierze kropelki zazwyczaj są średnej jakości.

Posted

być może nie zagrało z srp, kiedyś w zeszłym roku nakładałem ex-p i krople były bardziej okrągłe, przygotowanie professional polish czyli w jednym systemie.

Posted
Zrób próbę jeszcze raz pod coś innego, a jak nie masz cleanera to na blachę gołą przetartą chociażby alkoholem.

właśnie miałem dzisiaj to zrobić, ale nie znalazłem czasu - najpewniej jutro się tym zajmę i tak jak mówisz przetrę alkoholem, bo nie mam żadnego cleanera oprócz SRP...

Jak będę miał cZas to zrobię foto jak kropelkuje.

będę wdzięczny :good:

Posted

//sorry za double post,

ale inaczej nikt go nie zauważy//

Tak jak mówiłem zrobiłem test na powierzchni potraktowanej tylko alkoholem - wynik jest taki sam - tzn. krople są trochę bardziej okrągłe niż na tym filmiku z mojego pierwszego postu, ale to pewnie dlatego, ze ja wykonywałem test na świeżej powłoce,a na filmiku robili to po 7 dniach ekspozycji na warunki atmosferyczne. Czyli wychodzi na to, że chyba taka uroda tego sealantu...