Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, postanowiłem nanieść na czołową szybę ten "znakomity" preparat o nazwie Niewidzialna wycieraczka i teraz mam tylko problem ponieważ wycieraczki podczas deszczu mi "przeskakują" po szybie, próbowałem usunąć to benzyną ekstrakcyjną jednak efekt jest żaden. Macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dystrybutor
Posted

lukasz008, Spróbuj oczyścić szyby AG CGP, DG NuGlass czy np. Glass Science Scrub, może też sama IPA pomóc.

• Dystrybutor
Posted

lukasz008, IPA jest stosunkowo łatwo dostępna, często stosuje się ją do czyszczenia elektroniki, więc np. sklepy komputerowe, których jest pełno. Ale nie ma 100 % pewności, że pomoże, jak miabyś pod ręką APC, Degreaser też można spróbować w większym stężeniu.

Posted
A jakieś pomysły żeby spróbować "domowymi" patentami? Nie chce ładować sie w kolejne koszta...

Denaturat powinien to zmyć.

Posted
A co uważacie o czymś takim "TURTLE WAX Do usuwania rys oraz polerowania SZYB"?

Też zejdzie.

co do IPA to bym się nie upierał - możesz też zmarnować odrobinę wódki, spirytusu albo denaturatu ( nazywanego przeze mnie jagodzianką ;) ) - efekt ten sam a takie dobra każdy ma w domu.

swoja drogą uważam że magiczne słowo IPA jest mocno nadużywane. ( sry za offa).

Posted

SONAX Preparat do polerowania szyb sobie dobrze radzi z "wycieraczkami". 20pln chyba kosztuje.

Posted

Może spróbuj wymienić pióra wycieraczek zamiast walczyć z powłoką, której żywotność to tylko kwestia czasu. Ja stosuję Rain-X i fakt zauważyłem że wycieraczki na postoju delikatnie "skaczą" ale w trakcie jazdy od 50 km/h praktycznie ich nie używam. Nadmienię że pióra to 17 miesięczne Valeo Xtream z przelotem ok 26k km, czyli nówki to to nie są.

Posted
Z domowych sposobow chyba najszybciej usuniesz ja CIFem na gabeczce do garow ;)

Gąbeczka od garów nie pomogła ;) próbowałem nawet preparat do czyszczenia szyb w kominkach i odrdzewiacza (fosol) nic nie dało rady. Nastepnym moim krokiem było polerowanie ręczne pastą do szybi też dupa, ostatecznie skończyło się na polerce mechanicznej i jest ok. NIGDY WIECEJ NANO WYCIERACZKI

Posted
Jaka to była ta niewidzialna wycieraczka ?

nie mam zielonego pojęcia bo jakis czas temu kumpel poprostu mi odlał jej trochę, a sam nie pamięta co to było
Posted
Z domowych sposobow chyba najszybciej usuniesz ja CIFem na gabeczce do garow ;)

Gąbeczka od garów nie pomogła ;) próbowałem nawet preparat do czyszczenia szyb w kominkach i odrdzewiacza (fosol) nic nie dało rady. Nastepnym moim krokiem było polerowanie ręczne pastą do szybi też dupa, ostatecznie skończyło się na polerce mechanicznej i jest ok. NIGDY WIECEJ NANO WYCIERACZKI

Trzeba poprostu wybierac odpowiednie produkty ;)

Posted

Ja kiedyś użyłem nano wycieraczki z Autolandu i też taki efekt miałem. Dopiero po kilku porządnych myciach 3M GLASS CLEANER zeszło :)

Posted
Witam, postanowiłem nanieść na czołową szybę ten "znakomity" preparat o nazwie Niewidzialna wycieraczka i teraz mam tylko problem ponieważ wycieraczki podczas deszczu mi "przeskakują" po szybie, próbowałem usunąć to benzyną ekstrakcyjną jednak efekt jest żaden. Macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?

Nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć ale może pomóc zdjęcie pióra odwrócenie go i założenie jeszcze raz. Miałem tak samo w niedzielę chyba, nałożyłem auquapela i założyłem nowe wycieraczki, jak zaczęło padać to od strony kierowcy strasznie skakała. Wylałem na zewnątrz w strugach ogromnej ulewy przeklinajać sam siebie odwróciłem wycieraczkę i wszytko pięknie działa ;)

Posted

Włączyć wycieraczki na najszybszy tryb na noc i powinno byc ok;d a tak poważnie to u mnie kiedyś wódka pomogła. Robiłem to w ten sposób że delikatnie na wacik i po szybie smarowanko i było ok u mnie :)

Posted

Wódki trochę szkoda marnować na szybę :kox: Swoją drogą, sam nałożyłem jakiś czas temu niewidzialną wycieraczkę autolandu, ale tylko na boczne i tył - widziałem wiele tematów z problemami na przedniej szybie. Osobiście jestem w miarę zadowolony :) Do czasu kiedy będę to chciał zmyć :D

• 5 weeks later...
Posted

Kwestia wycieraczki.. Miałem z autolandu niewidzialna wycieraczkę i było wszystko ok. Wycieraczki "banany" passat B6