lukasz008 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam, postanowiłem nanieść na czołową szybę ten "znakomity" preparat o nazwie Niewidzialna wycieraczka i teraz mam tylko problem ponieważ wycieraczki podczas deszczu mi "przeskakują" po szybie, próbowałem usunąć to benzyną ekstrakcyjną jednak efekt jest żaden. Macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 lukasz008, Spróbuj oczyścić szyby AG CGP, DG NuGlass czy np. Glass Science Scrub, może też sama IPA pomóc.
lukasz008 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 A jakieś pomysły żeby spróbować "domowymi" patentami? Nie chce ładować sie w kolejne koszta...
Adamek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Jakiej firmy miałeś tą niewidzialną wycieraczkę?
lukasz008 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 nie mam zielonego pojęcia bo jakis czas temu kumpel poprostu mi odlał jej trochę, a sam nie pamięta co to było
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 lukasz008, IPA jest stosunkowo łatwo dostępna, często stosuje się ją do czyszczenia elektroniki, więc np. sklepy komputerowe, których jest pełno. Ale nie ma 100 % pewności, że pomoże, jak miabyś pod ręką APC, Degreaser też można spróbować w większym stężeniu.
lukasz008 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 A co uważacie o czymś takim "TURTLE WAX Do usuwania rys oraz polerowania SZYB"?
zegarek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 A jakieś pomysły żeby spróbować "domowymi" patentami? Nie chce ładować sie w kolejne koszta... Denaturat powinien to zmyć.
sirtrojan Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 A co uważacie o czymś takim "TURTLE WAX Do usuwania rys oraz polerowania SZYB"? Też zejdzie. co do IPA to bym się nie upierał - możesz też zmarnować odrobinę wódki, spirytusu albo denaturatu ( nazywanego przeze mnie jagodzianką ) - efekt ten sam a takie dobra każdy ma w domu. swoja drogą uważam że magiczne słowo IPA jest mocno nadużywane. ( sry za offa).
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 a czy samo AG CGP nie zostawia efektu NW?
Kubz Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 SONAX Preparat do polerowania szyb sobie dobrze radzi z "wycieraczkami". 20pln chyba kosztuje.
spons Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Z domowych sposobow chyba najszybciej usuniesz ja CIFem na gabeczce do garow
Piciosz Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 a czy samo AG CGP nie zostawia efektu NW? nie
tilf Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Może spróbuj wymienić pióra wycieraczek zamiast walczyć z powłoką, której żywotność to tylko kwestia czasu. Ja stosuję Rain-X i fakt zauważyłem że wycieraczki na postoju delikatnie "skaczą" ale w trakcie jazdy od 50 km/h praktycznie ich nie używam. Nadmienię że pióra to 17 miesięczne Valeo Xtream z przelotem ok 26k km, czyli nówki to to nie są.
lukasz008 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Z domowych sposobow chyba najszybciej usuniesz ja CIFem na gabeczce do garow Gąbeczka od garów nie pomogła próbowałem nawet preparat do czyszczenia szyb w kominkach i odrdzewiacza (fosol) nic nie dało rady. Nastepnym moim krokiem było polerowanie ręczne pastą do szybi też dupa, ostatecznie skończyło się na polerce mechanicznej i jest ok. NIGDY WIECEJ NANO WYCIERACZKI
Administrator Evo Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Jaka to była ta niewidzialna wycieraczka ?
Okti Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Jaka to była ta niewidzialna wycieraczka ? nie mam zielonego pojęcia bo jakis czas temu kumpel poprostu mi odlał jej trochę, a sam nie pamięta co to było
spons Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Z domowych sposobow chyba najszybciej usuniesz ja CIFem na gabeczce do garow Gąbeczka od garów nie pomogła próbowałem nawet preparat do czyszczenia szyb w kominkach i odrdzewiacza (fosol) nic nie dało rady. Nastepnym moim krokiem było polerowanie ręczne pastą do szybi też dupa, ostatecznie skończyło się na polerce mechanicznej i jest ok. NIGDY WIECEJ NANO WYCIERACZKI Trzeba poprostu wybierac odpowiednie produkty
SzaKal Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 to była jakaś pancerna nie widzialna wycieraczka
spons Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Nie, to poprostu byla ch***a wycieraczka
LUKAS103 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Ja kiedyś użyłem nano wycieraczki z Autolandu i też taki efekt miałem. Dopiero po kilku porządnych myciach 3M GLASS CLEANER zeszło
kanar Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Witam, postanowiłem nanieść na czołową szybę ten "znakomity" preparat o nazwie Niewidzialna wycieraczka i teraz mam tylko problem ponieważ wycieraczki podczas deszczu mi "przeskakują" po szybie, próbowałem usunąć to benzyną ekstrakcyjną jednak efekt jest żaden. Macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić? Nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć ale może pomóc zdjęcie pióra odwrócenie go i założenie jeszcze raz. Miałem tak samo w niedzielę chyba, nałożyłem auquapela i założyłem nowe wycieraczki, jak zaczęło padać to od strony kierowcy strasznie skakała. Wylałem na zewnątrz w strugach ogromnej ulewy przeklinajać sam siebie odwróciłem wycieraczkę i wszytko pięknie działa
Arturoo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Włączyć wycieraczki na najszybszy tryb na noc i powinno byc ok;d a tak poważnie to u mnie kiedyś wódka pomogła. Robiłem to w ten sposób że delikatnie na wacik i po szybie smarowanko i było ok u mnie
theOne Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Wódki trochę szkoda marnować na szybę Swoją drogą, sam nałożyłem jakiś czas temu niewidzialną wycieraczkę autolandu, ale tylko na boczne i tył - widziałem wiele tematów z problemami na przedniej szybie. Osobiście jestem w miarę zadowolony Do czasu kiedy będę to chciał zmyć
herusek14 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Kwestia wycieraczki.. Miałem z autolandu niewidzialna wycieraczkę i było wszystko ok. Wycieraczki "banany" passat B6
Rekomendowane odpowiedzi