Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

W najbliższym czasie przyjdzie nam zmierzyć się z wyzwaniem odnowy skórzanej tapicerki w BMW e90 z 2009 roku, które uległo spaleniu podsufitki w bliżej nie znanych nam okolicznościach. Podsufitka w trakcie palenia topiła się i kapała na całość wnętrza. Właściciel zdecydował się wymienić całość "pokapanych" elementów wnętrza z wyłączeniem foteli.

Naszym zadaniem będzie doprowadzenie foteli do stanu używalności.

Proszę Was o sugestie, jak w efektywny sposób możemy usunąć resztki roztopionej podsufitki ze skórzanej tapicerki tego bawarskiego sedana.

Niestety nie mam zdjęć, ani nawet nie miałem możliwości zobaczyć samochodu.

Z góry dziękuje za ciekawe pomysły.

Posted

imho rozwazanie na temat metody nie ma specjalnie sensu nie widzac zdjec i nie wiedzac jak siedzenia zostaly zapackane, wypalone. Swoja droga to chyle czola przed wlascicielem ktoreme sie chce to robic - fetor spalenizny jest nie do usuniecia. Moim zdaniem nalezalo ubiegac sie o zwrot ubezpieczenia i zakup nowego. chyba ze auto z USA ze statusem salvage, wtedy to by tlumaczylo sprawe.

• Moderator
Posted

Skoro się paliło i kapało to znaczy że było gorące i pewnie na trwałe się wtopiło w fotele. Pewnie tylko ponowne lakierowanie skóry pomoże.

Posted
Uszycie foteli i boczków w E90 to ok 6tyś...i wygląda jak oryginał.

Jak będziesz szył w Monachium to się zgodze, że będzie jak oryginał ;)

Posted

Jak będzie szył poza Monachium, ale w bardzo dobrych firmach, to będzie znacznie lepiej niż oryginał :)

Posted
Uszycie foteli i boczków w E90 to ok 6tyś...i wygląda jak oryginał.

Jak będziesz szył w Monachium to się zgodze, że będzie jak oryginał ;)

Nie masz racji, bo zapewne nie widziałeś roboty firm, które szyją dla polskich salonów. Ja widziałem i wiem, ze jest jak 100% oryginał.