roomioo Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam W najbliższym czasie przyjdzie nam zmierzyć się z wyzwaniem odnowy skórzanej tapicerki w BMW e90 z 2009 roku, które uległo spaleniu podsufitki w bliżej nie znanych nam okolicznościach. Podsufitka w trakcie palenia topiła się i kapała na całość wnętrza. Właściciel zdecydował się wymienić całość "pokapanych" elementów wnętrza z wyłączeniem foteli. Naszym zadaniem będzie doprowadzenie foteli do stanu używalności. Proszę Was o sugestie, jak w efektywny sposób możemy usunąć resztki roztopionej podsufitki ze skórzanej tapicerki tego bawarskiego sedana. Niestety nie mam zdjęć, ani nawet nie miałem możliwości zobaczyć samochodu. Z góry dziękuje za ciekawe pomysły.
maestro00 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 imho rozwazanie na temat metody nie ma specjalnie sensu nie widzac zdjec i nie wiedzac jak siedzenia zostaly zapackane, wypalone. Swoja droga to chyle czola przed wlascicielem ktoreme sie chce to robic - fetor spalenizny jest nie do usuniecia. Moim zdaniem nalezalo ubiegac sie o zwrot ubezpieczenia i zakup nowego. chyba ze auto z USA ze statusem salvage, wtedy to by tlumaczylo sprawe.
Moderator rychu Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Skoro się paliło i kapało to znaczy że było gorące i pewnie na trwałe się wtopiło w fotele. Pewnie tylko ponowne lakierowanie skóry pomoże.
Prezes Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Uszycie foteli i boczków w E90 to ok 6tyś...i wygląda jak oryginał. Po co lakierować...
Dystrybutor muzycom Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wklej zdjęcia. Ocenię co da się zrobić.
Camel- Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Uszycie foteli i boczków w E90 to ok 6tyś...i wygląda jak oryginał. Jak będziesz szył w Monachium to się zgodze, że będzie jak oryginał
Vit0 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jak będzie szył poza Monachium, ale w bardzo dobrych firmach, to będzie znacznie lepiej niż oryginał
Prezes Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Uszycie foteli i boczków w E90 to ok 6tyś...i wygląda jak oryginał. Jak będziesz szył w Monachium to się zgodze, że będzie jak oryginał Nie masz racji, bo zapewne nie widziałeś roboty firm, które szyją dla polskich salonów. Ja widziałem i wiem, ze jest jak 100% oryginał.
maestro00 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 chyba kolega sobie dal spokoj bo od 7 sierpnia nie zaglada
Rekomendowane odpowiedzi