Jump to content

Recommended Posts

Posted

Skóra w moim aucie ma 5 lat i jest już lekko powycierana, szukam dobrego produktu aby ją odżywić no i zależy mi by po użyciu skóra miała połysk i się błyszczała bo nie przepadam za matowymi produktami, kupiłem już produkt Megsa Gold Class Rich Leather

Cleaner & Conditioner ale szczerze mówiąc nie spełnił on moich wymagań bo po jego użyciu skóra miała nabrać połysku a nic takiego nie ma miejsca bo jest nadal matowa,

Czy ktoś z Was mógłby mi coś polecić żeby skóra była dobrze odżywiona i nabłyszczona?

Dodam że mam ciemne skóry w swym aucie

Posted

Skóra nie powinna się świecić to strasznie nie elegancko wygląda :/

Skóra powinna być matowa i nie może być śliska.

Polecam zestaw Gliptone kosztuje ok 150 zł a będziesz zadowolony.

Jak ma się świecić to szare mydło i oliwka dla dzieci ale to z góry mówię że będzie lipa :/

Świecić ma się lakier :D

• Dystrybutor
Posted
Skóra nie powinna się świecić to strasznie nie elegancko wygląda :/
zależy mi by po użyciu skóra miała połysk i się błyszczała bo nie przepadam za matowymi produktami

Gwoli ścisłości - błyszcząca skóra to nie kwestia elegancji, lecz mody. Swego czasu tego typu wykończenie (skóry licowane) było modne. Teraz (jeszcze) jest passe ;)

Do połysku lepiej wosku z olejkami, lub samego wosku. Lecz jeśli nie jest do licowana skóra, to efekt utrzyma się krócej. Starwax - wosk do skóry naturalnej, ewentualnie Care & Shine lub Self Shine firmy Kaps.

Posted

ktoś tu napisał że "skóra powinna być matowa" no a własnie dla mnie taki efekt się nie podoba, lubie jak się błyszczy wtedy wygląda to dla mnie na bardziej zadbane i wypieszczone, dzięki za rady spróbuje kupić któryś z polecanych przez Was produktów

Jeśli zaś chodzi o regeneracje skórzanych foteli bo moje są już trochę przyniszczone to ostatnio dzwoniłem do pewnej firmy i powiedzieli że za dwa przednie fotele biorą 800zł i taka operacja trwa przynajmniej trzy dni bo nakładają warstwy lakieru itd. Czy to jest dobra cena? bo wydało mi się to zbyt drogo...

• Dystrybutor
Posted

Zapytaj ich jaką gwarancję dają na swoją pracę. Cenę ciężko tak zweryfikować nie wiedząc dokładnie ile pracy ta firma chce w to włożyć. Jeśli cieszą się dobrą reputacją, a za te pieniądze robią to bardzo solidnie, to może się opłacać. Ale.. kwestia wartości pieniądza to śliski temat ;)

• Dystrybutor
Posted

800 zł to "normalna" cena.

Skóra wcale nie musi być matowa. Siedzenia w autach są w macie bo przez to powierzchnia jest mniej śliska i rozprasza się bardziej światło, a co za tym idzie skóra się nie nagrzewa.

Efekt matu nie jest jednak trwały. W trakcie użytkowania powierzchnia wykończeń się ściera i skora nabiera połysku.

• 1 month later...