marasec Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam serdecznie. Chciałem sobie odświeżyć boczki drzwi w lupo. Jedyny preparat jaki mam to karcher rm-760 Wyczyściłem szczoteczką mały kawałek, wciągnąłem to co się dało odkurzaczem, jednak i tak ten materiał szybko robi się mokry. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a37 ... 1745c.html Prawdopodobnie ten materiał jest przyklejony na klej tapicerski bądź coś podobnego. Boję się, że jak zmoczę-wyczyszczę cały, to ten klej się odklei. Na razie zobaczę co się stanie z tym mokrym kawałkiem jutro. Myślicie, że można bez obaw czyścić cały ?
dzinkins Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Czym odciągasz wodę? Mas odkurzacz piorący ?? Czy ręcznie RM760 i czymś osuszasz??
marasec Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Mam odkurzacz piorący ale rm760 rozrobiłem sobie w atomizerze, czyszczę póżniej szczoteczką i odciągam odkurzaczem
dzinkins Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 myślę że nic nie powinno się stać, dokładnie odciągnij wodę i w ramach bezpieczeństwa możesz spróbować osuszyć jeszcze jakąś MF
DaV Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Imo nic się nie stanie, jak prałem boczki to były wręcz przesiąknięte płynem do prania, kolega w VW jakims (passat?) prał ekstrakcją i nic się nie stało. A nawet jak już by się odkleiło to można kupic klej tapicerski w spray i samodzielnie poprawić.
marasec Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 to jutro będę walczył. A jak się odklei to podjade do jakiegoś tapicera albo samemu się kupi klej tapicerski
DaV Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Najlepiej w areozolu, ale nie bedziesz musiał używać żadnego
SzaKal Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dokładnie tak jak napisał dzinkins, rm760 następnie szczotka i to wciągnij odkurzaczem, a później mikrofibrą.
reez Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 bez obawy, robiłem to wczoraj w bliźniaczym modelu - seacie i naprawdę nie masz się o co martwić, nie odklei się
marcell Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 W passacie b3 boczki prałem następująco: pierwsze użyłem presprey'u pr101 następnie wypłukałem ekstrakcyjnie rm760 i na sam koniec samą wodą. Wszystko jest
ADI25 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Podczepię się również w lupku muszę ogarnąć boczki fajnie wiedzieć ze można ładnie je zdjąć
Rekomendowane odpowiedzi