Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam szanownych kolegów, posiadam granatową audi 2004r z sporym przebiegiem 200tys, autko było regularnie pielęgnowane ale ogólnie dostępnymi środkami i troszkę się przez to zniszczyło, na początku wakacji zakupiłem polerkę Kestrel Das-6 wraz z zestawem past sholl (s17 i s40) przyłożyłem się do pracy i efekt był nawet ok, lakier odzyskał kolor i głębie ale praktycznie nie usunąłem zarysowań, raczej je zatuszowałem.

Proszę o polecenie jakiejś pasty która poradziła by sobie chociaż troszkę z tym lakierem na tej polerce, myślałem nad UC Meguiars, zaznaczam że nie spodziewam się cudów bo wiem że lakier audi jest twardy a polerka dual action służy raczej do drobnych korekt, proszę o polecenie jakiejś dobrej pasty lub zestawu past ;)

Posted

S17 to mocna pasta, więc kiepskiego efektu korekty doszukiwałbym się w za słabych padach. Xeper słusznie podpowiada futro polerskie.

Posted

Dzięki Koledzy, tylko szczerze boję się troszkę tego futerka bo czytałem gdzie nie gdzie na forum że futro i Da to nie dobry pomysł i jakieś cuda na lakierze się robią :/ mieliście z tym futrem doświadczenie ???

Posted

kamilr, nie boj sie. Na sasiednim forum jest kilka relacji z korekty DAS6 + Scholl + futerko i rezultaty sa :good::good::good:

Owszem, jakis hologramik sie moze pojawic, ale bez trudu powinien byc do skilowania s40 na waflu

Posted

dzięki za pomoc, to zakupuje futro i biorę się do testów gdy skończę to wrzucę jakieś fotki na forum, pozdrawiam

• 2 months later...
Posted
dzięki za pomoc, to zakupuje futro i biorę się do testów gdy skończę to wrzucę jakieś fotki na forum, pozdrawiam

No i jak, działałeś coś z futrem ? jestem b.ciekawy jaki efekt.