Dareek79 Posted July 27, 2011 Report Posted July 27, 2011 A. Pacjent: Audi A4 z 2002 r. z przebiegiem około 250 tkm. Na pierwszy rzut oka bardzo zadbany błyszczący (według właściciela Na początek wrażenia z testu środków Victoria 1. Maszyna polerska EuroTec ; Pad 3M żółty i niebieski karbowany oraz pomarańczowy ABW 2. Wszelkie porównania dokonałem do środków Megs-a z serii Mirror Glaze z którymi mam doczynienia. 3. Na początek poszło mleczko 103 plus pomarańczowy pad ABW- w porównaniu z Diamond Cut 2.0 ( 85) jest dużo mniej agresywna przez co daje się lepiej wyprowadzać w miejscach gdzie jest to wymagane, daje się tym samym łatwiej kontrolować - szczególnie jest to ważne dla początkujących. Jedynie co zauważyłem to wymaga lekkiego zwilżania wodą - Ocena - Remis 4. Następnie po przetarciu mikrofibrą na "tapetę" poszło mleczko 105 plus żółty pad 3M- idealnie wyrównała swirle powstałe w wyniku użycia 103- w działaniu praktycznie identyczna jak Dual/Action Cleaner/Polish choć także wymaga zwilżenia wodą. Ocena - Remis 5. celem wykończenia powierzchni użyłem politury 104 oraz niebieskiego pada 3M ;pasta 104 odpowiada Swirl Free Polish Megs-a (82) ale w tym przypadku daje dużo lepsze efekty Victoria, ponieważ moim zadaniem niezwykle trudno będzie początkującemu doprowadzić do powstania hologramów widocznych pod słońce. Nie jest to niestety takie proste w przypadku 82-ki Megs'a. Ocena- przewaga Victorii Podsumowując: Na Plus: 1. Bardzo dobry zestaw dla początkujących- łatwość aplikacji oraz kontroli nad ilością "spolerowanego" lakieru 2. Nie wymaga specjalnego zestawu padów i można stosować w niedostępnych miejscach (wnęki klamek) np. ręcznie za pomocą aplikatura. 3. Praktycznie niemożliwe powstanie końcowych hologramów nawet dla początkującego oraz bardzo dobra kontrola prowadzenia polerki. 4. Bardzo dobra wydajność- nie trzeba używać zbyt wiele poszczególnych past 5. Łatwość usuwania np. z uszczelek gumowych w przypadku nieumiejętnego oklejenia pojazdu przed zabiegiem Na minus: 1. Wymaga zwilżenia wodą co dla wielu może być sporą wadą z powodu " bałaganu" jaki panuje podczas użycia. Przepraszam za jakość zdjęć niestety jestem słabym fotografem. 50:50 ( nieudolnie sfotografowane) w trakcie efekty końcowe: B. Audi A4 z 1995 r. w kolorze zielony met. - lakier zdemolowany - widać na foto - miałem wrażenie że myty szczotką drucianą- zero połysku- wcześniej nieudolne próby zabawy kolegi z fareclą G3 przed: po: w dzień: w przypadku zielonego - ciąg dalszy nastąpi Bardzo dziękuję firmie MX Nowicki za możliwość przetestowania zestawu - polecam się na przyszłość
Dystrybutor mx_nowicki Posted July 28, 2011 Dystrybutor Report Posted July 28, 2011 Dziękujemy bardzo Darku Zastanawiam się co z tym zwilżaniem. Na początku miałem problem ze 103 i też lubiłem dać mgiełkę wody, ale im więcej razy jej używałem tym lepiej to wychodziło i w tej chwili jadę całkowicie na sucho. 105 zawsze na sucho ponieważ jest średnio agresywna i tłusta. Może to kwestia ilości pasty na padzie, nie wiem ile dawałeś? Do 103 polecam gąbkę Urbana Pro Square. Czyli najbardziej agresywna z gąbek tej firmy. Do takiego twardego lakieru audi, czy VW jest rewelacyjna. Ostatnio zrobiłem maskę w audi w takiej kombinacji i szło bardzo fajnie. Zresztą taka krótka relacja jest u nas na blogu
Recommended Posts