Jump to content

Recommended Posts

Posted

Test sponsorowany przez

http://www.autohity24.pl/

Testowanym środkiem będzie preparat do czyszczenia felg firmy Turtle Wax.

Turtle Wax Extreme Nano-Tech Wheel Cleaner - silny czyszczący nanotechnologiczny preparat do pielęgnacji felg z łatwością usuwający płyn i smar hamulucowy oraz wszelkie zanieczyszczenia drogowe. Zaawansowana formuła preparatu umożliwia jego stosowanie do felg aluminiowych, chromowanych, stalowych oraz plastikowych bez ryzyka uszkodzenia opon i elementów plastikowych

Bohater dzisiejszego testu na tle swojego celu:

IMG_5050.jpg

Zdjęcia przedstawiające brud do usunięcia. Brud stary, mocny i po długiej trasie:

IMG_5048.jpg

IMG_5049.jpg

Aplikacja. Według opakowania zmyć luźny brud, nałożyć preparat, odczekać 1 minutę i spłukać. Ja po aplikacji pomogłem sobie szczotką. Zapach? Na świeżym powietrzu nie odczułem, aby był drażniący.

IMG_5055.jpg

Po szczotkowaniu i spłukaniu:

bluegeelIMG_5062.jpg

Efekt? Hmm.. Całkiem, całkiem. Środek miał do usunięcia naprawdę mocny brud. Także w mojej ocenie od 1 do 6. Daję 4-. Łatwa i szybka aplikacja. Nie trzeba długo czekać, aby spłukać. Uważam, że środek jest dobry do zwykłego mycia tudzież "odświeżenia" auta przy wizycie na myjni bezdotykowej. Z super mocnym brudem sobie nie poradzi, ponieważ również dziś testowałem ten środek na zdjętych kołach. Chciałbym podkreślić, że nie poradzi sobie z super mocnym i starym brudem. Proszę nie rozumieć tego w ten sposób, że jest słaby.

Pozdrawiam.

Posted

Dziś ponownie użyłem tego środka i coraz bardziej się do niego przekonuje :)

Na + zasługuje atomizer. Jest rewelacyjny i idealnie się z nim pracuje. Sama przyjemność!

paull, opona jest mokra. Ale wygląda fantastycznie :)

• 2 weeks later...
Posted

Również używałem tego środka naprawdę daje radę z jeszcze bardziej ''zawalonymi''alu!!!

Posted

No cóż, tak jak Okti miałem dostać ten preparat do felg do testów, a mimo zapewnień sklepu Autohity24 go nie otrzymałem, także testu nie przeprowadzę bo nie ma jak.