Jump to content

Audi TT S-line

Recommended Posts

Witam, przedstawiam dziś po raz pierwszy jeden z naszych kilku projektów. Audi TT trafiło do nas głownie na odświeżenie lakieru, który był dosyć mocno zniszczony, porysowany, mętny. Auto myte ręcznie ale tylko pianą aktywną, kilka elementów ponownie lakierowanych z różnymi skutkami, wiadomo że jak były lakierowane to i polerke lakiernik uruchamiał :) co będzie widać na zdjęciach, korekta zajęła około 20 godzin pracy 2 osób i jednej maszyny :) Fotek niema zbyt dużo, ale jest kilka przed i po, oraz w trakcie :) Zostało troche rys, niekótre bo były bardzo grube, inne to ślady po lakierowaniu pod bazą, ale ogólnie dużo lepiej. Pozdrawiam.

Co zostało użyte ?

Mycie:

-APC + pędzelki

-gąbka duża Sonaxa

-szampon dodo juice wax safe

- glinka BH+woda

Koła:

-Nielsen non acid do felg

- Meguairs hot tire shine na opony

Korekta:

- 3M fast cut +

- Sholl S03 Gold edition

- Sholl S17+

- Meg's #205

- Pady duże i małe monster shine + ABW cutting, polishing, finish

- kilka mikrofibr

- taśma malarska

Zabezpieczanie:

- Prima amigo cleaner glaze

- Dodo juice blue velvet pro

- Hot tire shine gel na uszczelki :)

Szyby:

-Nielsen glass i windows

Jak widać były próby lakierniczej polerki :)

4ad719b3e27f0926m.jpg

Tutaj błotnik po, słupek jeszcze przed

584eae4406148902m.jpg

Błotnik Przed

c45e1f70b69c22ecm.jpg

I Po

411ddfe9e2b1927dm.jpg

Słupek przed

5229b7b9bb55d442m.jpg

i po

8bff6b20483ca47bm.jpg

Nadkola tylko umyte,

2e79418b52691d07m.jpg

Skończone auto

1499a9e153c30197m.jpg

ffdc7b8332357194m.jpg

b926abe2953f4880m.jpg

PhytonST, Również ale też np można by kratki z przodu odświeżyć...

Myślę że zdjęcia lepiej wrzucać na imageshack w trybie hot link na forum.Sam na początku łapałem ochrzan za to więc od razu mówię :)

Gratuluje pracy z takim lakierem.Dosyć że twardy to jeszcze bardzo wymagający ;)

ok dzieki za wskazówki :) a co do fotek to właśnie nie pasuje mi ta miniaturka i pełny rozmiar, ale jeszcze nie wklejałem fotek, teraz będe wiedział :) Lakier wymagający, tym bardziej że kilka elementów było lakierowanych, każdy z nich jak zauważyłem przez inną osobę, każdy miał inne wymagania co do kombinacji past/padów. Pozdrawiam

PhytonST, Tak to jest z lakierowanymi elementami.Składasz je jak puzle jeśli chodzi o dobór metod i środków, co do zdjęć dam radę którą dostałem jako nowy użytkownik.Pobierz darmowy program image turner i zmniejsz zdjecia na 800/600 nastepnie za pomocą image shack uploader załaduj na serwer :)

2 min i gotowe