PhytonST Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 Witam, przedstawiam dziś po raz pierwszy jeden z naszych kilku projektów. Audi TT trafiło do nas głownie na odświeżenie lakieru, który był dosyć mocno zniszczony, porysowany, mętny. Auto myte ręcznie ale tylko pianą aktywną, kilka elementów ponownie lakierowanych z różnymi skutkami, wiadomo że jak były lakierowane to i polerke lakiernik uruchamiał co będzie widać na zdjęciach, korekta zajęła około 20 godzin pracy 2 osób i jednej maszyny Fotek niema zbyt dużo, ale jest kilka przed i po, oraz w trakcie Zostało troche rys, niekótre bo były bardzo grube, inne to ślady po lakierowaniu pod bazą, ale ogólnie dużo lepiej. Pozdrawiam. Co zostało użyte ? Mycie: -APC + pędzelki -gąbka duża Sonaxa -szampon dodo juice wax safe - glinka BH+woda Koła: -Nielsen non acid do felg - Meguairs hot tire shine na opony Korekta: - 3M fast cut + - Sholl S03 Gold edition - Sholl S17+ - Meg's #205 - Pady duże i małe monster shine + ABW cutting, polishing, finish - kilka mikrofibr - taśma malarska Zabezpieczanie: - Prima amigo cleaner glaze - Dodo juice blue velvet pro - Hot tire shine gel na uszczelki Szyby: -Nielsen glass i windows Jak widać były próby lakierniczej polerki Tutaj błotnik po, słupek jeszcze przed Błotnik Przed I Po Słupek przed i po Nadkola tylko umyte, Skończone auto
Guest Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 PhytonST, Również ale też np można by kratki z przodu odświeżyć... Myślę że zdjęcia lepiej wrzucać na imageshack w trybie hot link na forum.Sam na początku łapałem ochrzan za to więc od razu mówię Gratuluje pracy z takim lakierem.Dosyć że twardy to jeszcze bardzo wymagający
PhytonST Posted July 17, 2011 Author Report Posted July 17, 2011 ok dzieki za wskazówki a co do fotek to właśnie nie pasuje mi ta miniaturka i pełny rozmiar, ale jeszcze nie wklejałem fotek, teraz będe wiedział Lakier wymagający, tym bardziej że kilka elementów było lakierowanych, każdy z nich jak zauważyłem przez inną osobę, każdy miał inne wymagania co do kombinacji past/padów. Pozdrawiam
Guest Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 PhytonST, Tak to jest z lakierowanymi elementami.Składasz je jak puzle jeśli chodzi o dobór metod i środków, co do zdjęć dam radę którą dostałem jako nowy użytkownik.Pobierz darmowy program image turner i zmniejsz zdjecia na 800/600 nastepnie za pomocą image shack uploader załaduj na serwer 2 min i gotowe
Recommended Posts