kryss101 Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 Cześć wczoraj usuwałem smołę z auta fiat stilo , od strony kierowcy poszło super (żadnych przebarwień , zmiany koloru nic ) a od strony pasażera to co widzicie na zdjęciach. Lakier na samochodzie jest raczej fabryczny nie malowany , poza tym błotnikiem który przebarwił, bo po umyciu świeci się miej( jest bardziej matowy ) niż całe auto. I co mam zrobić, bo co widać na zdjęciach po przetarciu palcem róż jakby chciał zejść. I prosze o pomoc bo jestem laikiem w tym temacie Na pierwszych trzech zdjęcia z lampą błyskową
citrofan Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 jak dla mnie błotnik ktos pomalował najtanszym akrylem i dla tegio tak wyszło.Wez polerke wypoleruj i daj troche wosku i bedzie git:)
Piciosz Posted July 17, 2011 Report Posted July 17, 2011 Polerka zapewne pomożei nie będzie śladu, ale możesz starać się o odszkodowanie z tytułu poniesionych strat.
Borek Posted July 18, 2011 Report Posted July 18, 2011 Ja też z Decabitem miałem ostatnio mały stres. Przetarłem boki w polo (oryginalny lakier) wszystko fajnie lekko zeszło, ale jak zabrałem się za zderzak malowany jakiś rok temu lakier zrobił się jakby tępy/lepki. Szybko to zmyłem pianą aktywną i właściwie nic się nie stało z lakierem, ale ta chwilowa lepkość raczej nie jest dobrym znakiem
maestro00 Posted July 18, 2011 Report Posted July 18, 2011 Jak wyżej, błotnik był lakierowany i delikatnie się utlenił. Jeśli auto jest z salonu, masz prawo żądać roszczeń.
Recommended Posts