Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wczoraj usuwałem smołę z auta fiat stilo , od strony kierowcy poszło super (żadnych przebarwień , zmiany koloru nic ) a od strony pasażera to co widzicie na zdjęciach.

Lakier na samochodzie jest raczej fabryczny nie malowany , poza tym błotnikiem który przebarwił, bo po umyciu świeci się miej( jest bardziej matowy ) niż całe auto.

I co mam zrobić, bo co widać na zdjęciach po przetarciu palcem róż jakby chciał zejść.

I prosze o pomoc bo jestem laikiem w tym temacie

Na pierwszych trzech zdjęcia z lampą błyskową

f7a6192b6c8afd82m.jpg

1fb388d16befc8e7m.jpg

f2098dd7863e2222m.jpg

8e3f809ef649d862m.jpg

d3595be3e8823a36m.jpg

Posted

jak dla mnie błotnik ktos pomalował najtanszym akrylem i dla tegio tak wyszło.Wez polerke wypoleruj i daj troche wosku i bedzie git:)

Posted

Polerka zapewne pomożei nie będzie śladu, ale możesz starać się o odszkodowanie z tytułu poniesionych strat.

Posted

Ja też z Decabitem miałem ostatnio mały stres. Przetarłem boki w polo (oryginalny lakier) wszystko fajnie lekko zeszło, ale jak zabrałem się za zderzak malowany jakiś rok temu lakier zrobił się jakby tępy/lepki. Szybko to zmyłem pianą aktywną i właściwie nic się nie stało z lakierem, ale ta chwilowa lepkość raczej nie jest dobrym znakiem