Jump to content

Recommended Posts

Posted

Uff...ledwie żyję. Od trzech dni walczyłem z różowym Oplem taty. Auto totalnie zaniedbane, myte co jakiś czas purem (to płyn do naczyń głównie przyczynił się do zmiany koloru) albo na szczotkach ;] Auto niegdyś było czerwone i przywrócenie chociaż części koloru było moim wyzwaniem.

Pacjent :

1zcee4z.jpg

2qvha8x.jpg

33jgzz6.jpg

Jak widać matowe i wyblakłe jest wszystko...Plastiki też wyglądają paskudnie.

Zabrałem się za polerkę duetem UC + tricolor i pewnie w tym momencie już wiecie dlaczego ledwie żyję. W połowie roboty stwierdziłem, że kupuję maszynę polerską.

30my14w.jpg

2e4kutz.jpg

Przy tej polerce czułem się jak w piekle. Udało się usunąć utlenienie, ale większość rys oczywiście zostało.

Po polerce nałożyłem na samochód PB Black Hole i zabrałem się za plastiki:

2hhkfp0.jpg

PB Trim Restorer spisał się na medal :D

Po wszystkim auto wygląda tak:

ao5dv5.jpg

2q8dkc9.jpg

ae85tg.jpg

2eyi26s.jpg

Nie była to jakaś profi robota, bo ciągle się uczę, ale rzeczywisty widok samochodu i rogal taty są bezcenne.

Auto było:

Myte Gold Classem

Glinkowane BH Soft

Polerowane UC + tricolor

Pokryte glazem PB Black Hole

Nawoskowane Megsem #16

Na opony poszedł Megs Hot Shine Tire Gel

k96xk3.jpg

a na plastiki i uszczelki pokryte PB Trim Restorer

Na koniec szyby umyte pianką Prestone i wsio!

Posted

Auto odzyskało blask i kolor, to najważniejsze w tym wypadku - oby tata przestał korzystać z Pur'a :kox:

Posted

Podziwiam, ręczna robota przy takim mastodoncie musi być straszna. Warto kupić maszynę, tym bardziej, że nie jest to jakiś straszny wydatek.

Posted

Ty to ręcznie wszystko obleciałeś?!?!?

W morde, wielki szacunek. Burnejka musi być malutki przy Tobie (chodzi o bary :mrgreen: ).

Posted
Auto odzyskało blask i kolor, to najważniejsze w tym wypadku - oby tata przestał korzystać z Pur'a :kox:

Już go chyba naprostowałem ;)

Maszyna zdecydowanie się przyda :) muszę tylko coś wybrać, bo mam ciągłe dylematy :)

Ty to ręcznie wszystko obleciałeś?!?!?

W morde, wielki szacunek. Burnejka musi być malutki przy Tobie (chodzi o bary :mrgreen: ).

Wszystko ręcznie a ja cały jestem jak łydka Burneiki :P

Posted

Zabierz pura i po krzyku bo inaczej się cała praca szybko zmarnuje.. :)

A robótka bardzo fajna..

Szacunek ;)

Posted

Cieszę się, że się wam podoba :) Następny będzie Auris :)

Ale felgi tak średnio wyszły.

Niestety :/ auto jest wołem roboczym a felgi widocznie były średnio wytrzymałe. To czego nie doczyściłem to rdza na lakierze uszkodzonym od kamieni.

Posted

Kolega musiał za młodu dużo rękę ćwiczyć :lol: aby dać teraz radę takim gabarytom. Gratulacje

Posted

to nie od pura moim zdaniem. Mam dokładnie taką samą sytuacją z tym samym modelem i w tym samym kolorze. Zrobił się różowy a na pewno purem myty nie był (za to na szczotkach na pewno).

Ja w swoim zrobiłem dotychczas maskę - popołudnie zleciało:)

Ładnie kolor odżył, na pewno wpływ na to ma miękki lakier zastosowany w tym modelu. Próbowałem robić tym samym zestawem co Ty również auto marki Renault - zero efektu.

Pytanko mam na koniec - ile Ci zeszło UC na całe autko i ile czasu dokładniej? Bo trzy dni dla jednego to 2 razy 5h a dla innego 3 razy 12.

Gratuluje wytrwałości!

• Moderator
Posted

Zaczynam czytać relację, patrzę na fotkę jaka wielka fura a potem dochodzę to linijki:

Zabrałem się za polerkę duetem UC + tricolor
:lol:

Ale efekt jest widoczny więc podziwiam kondycję 8-)

Napisz jak PB TR po deszczu się zachowa, bo u mnie znika zostawiając zacieki...

Posted
Zaczynam czytać relację, patrzę na fotkę jaka wielka fura a potem dochodzę to linijki:

Majkelo napisał/a:

Zabrałem się za polerkę duetem UC + tricolor

:lol:

Miałem to samo :D To przecież tak jakby w taczkach rozrabiać cement na km betonowej drogi :kox:

Dobra robota, tylko ja pomimo wołu roboczego, zrobiłbym coś z tymi felgami ;)

Posted

PB TR używam już od jakiegoś czasu i nie spływa. Zawsze natychmiast po nałożeniu wycieram zrobiony element, więc nie ma nadmiaru, który mógłby spłynąć :)

Ale chyba na dach zabrakło już sił ? ;)

Muszę poprawić kawałek dachu nad szybą, ale reszta jest tak zagmatwana, że szkoda gadać.

Coś dla miłośników kropelek ;)

2drsbqc.jpg

2qut4r8.jpg

feib7b.jpg

34q8lc5.jpg

Posted

Dzięki wszystkim za miłe słowa :) Zdecydowałem się wreszcie na Silverstorma i mam nadzieję już nie powtarzać takiej zabawy w przyszłości :| Vivaro ciągle odczuwam, bo sobie przy nim spaliłem plecy :cry: