Jump to content

jak wyczyscic maskownice od glosnikow

bonart1

Recommended Posts

Witam,

w boczkach od auta sa maskownice, perforowane (dziurkowane) plastiki.

mylem boczki, zrobily mi sie zacieki w tych perforacjach...

jest jakis sposob na wymycie tego?

tylko nie mowcie ze dziurka-po-dziureczce musze teraz zapalka to czyscic???

Witam,

w boczkach od auta sa maskownice, perforowane (dziurkowane) plastiki.

mylem boczki, zrobily mi sie zacieki w tych perforacjach...

jest jakis sposob na wymycie tego?

tylko nie mowcie ze dziurka-po-dziureczce musze teraz zapalka to czyscic???

Maskownice masz w całości z boczkami? To najlepiej zdjąć cały boczek i wtedy czyścić. Tak jest najłatwiej i możej dostać się do każdej dziurki psikająć i myjąc całą maskownice a nie dziurka po dziurce :D:)

zdejmowac boczka bym nie chcial,

tak jest w calosci maskownica razem z boczkiem

kurna, ale syf, no widac takie zacieki ze hej, swoja droga mialem juz jeden zaciek po czyms ale byl pojedynczy, a teraz po tym moim myciu powlazilo to do tych dziurek (apc razem z brudem) i mam co mam...

właśnie dziś u siebie czyściłem :D tyle, że ja miałem brud który się tam poprostu zbierał latami i pędzelek sobie nie poradził, stara szczoteczka do zębów też nie, więc kupiłem sobie szczotkę do rąk - szczotka-do-rak_2357.jpg

- przyda się też do opon i innych zadań. Ma miękkie włosie

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 7 months later...

apc potem pędzelek na końcu odkurzacz, ewentualnie można z atomizera minimalnie prysnąć wodą destylowaną (z tym ostrożnie) żeby wypłukać resztki apc z syfem i oczywiście najlepiej mieć przystawiony odkurzacz do maskownicy cały czas to są mniejsze szanse na zalanie głośnika.

jak masz mały kompresor w garażu , to ja zawsze używam pędzelka i APC następnie sprężone powietrze robi samo robotę :-]

Ja ostatnio robiłem APC Nielsena 1:30, pędzelek i szczoteczka. Wyglądało ok ale jak wyschło coś zostało. Zabrakło odkurzacza. Następnym razem wciągnę brud choćby zwykłym odkurzaczem (na maskownicy dużo go nie ma).