bonart1 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 Witam, w boczkach od auta sa maskownice, perforowane (dziurkowane) plastiki. mylem boczki, zrobily mi sie zacieki w tych perforacjach... jest jakis sposob na wymycie tego? tylko nie mowcie ze dziurka-po-dziureczce musze teraz zapalka to czyscic???
paluch Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 ja sobie z tym radzę pędzelkiem - trochę czasu schodzi ale da się
ariello01 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 bonart1, jak takie rzeczy czysczę miękką szczotka delikatnie zwilżona rozcieńczonym APC. Tylko nie przesadź z tym zwilżaniem bo zalejesz głośnik
kosa Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 a nie mozna poprostu tych maskownic wyjac ? np. w moim aucie sa wtykane podwazam lekko plaskim srubokretem spryskuje APC+pedzel i pod kran z nimi
emilus100 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam,w boczkach od auta sa maskownice, perforowane (dziurkowane) plastiki. mylem boczki, zrobily mi sie zacieki w tych perforacjach... jest jakis sposob na wymycie tego? tylko nie mowcie ze dziurka-po-dziureczce musze teraz zapalka to czyscic??? Maskownice masz w całości z boczkami? To najlepiej zdjąć cały boczek i wtedy czyścić. Tak jest najłatwiej i możej dostać się do każdej dziurki psikająć i myjąc całą maskownice a nie dziurka po dziurce
SzaKal Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 APC i wyszczotkuj, a następnie wciągnij środek odkurzaczem
bonart1 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 zdejmowac boczka bym nie chcial, tak jest w calosci maskownica razem z boczkiem kurna, ale syf, no widac takie zacieki ze hej, swoja droga mialem juz jeden zaciek po czyms ale byl pojedynczy, a teraz po tym moim myciu powlazilo to do tych dziurek (apc razem z brudem) i mam co mam...
SzaKal Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 a teraz po tym moim myciu powlazilo to do tych dziurek (apc razem z brudem) i mam co mam... wciągnij ten syf do odkurzacza
bonart1 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 poprzyklejalo to sie... to nie kurz, to jest po prostu brud przyklejony...
Jordan Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 właśnie dziś u siebie czyściłem tyle, że ja miałem brud który się tam poprostu zbierał latami i pędzelek sobie nie poradził, stara szczoteczka do zębów też nie, więc kupiłem sobie szczotkę do rąk - - przyda się też do opon i innych zadań. Ma miękkie włosie
bonart1 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 udalo sie.... - pedzelek - troche APC Nielsena - i jechane
Kam1l Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Dobrym sposobem ale dość czaochłonnym są patyczki do uszu.
bielek Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 apc potem pędzelek na końcu odkurzacz, ewentualnie można z atomizera minimalnie prysnąć wodą destylowaną (z tym ostrożnie) żeby wypłukać resztki apc z syfem i oczywiście najlepiej mieć przystawiony odkurzacz do maskownicy cały czas to są mniejsze szanse na zalanie głośnika.
jorgus Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 jak masz mały kompresor w garażu , to ja zawsze używam pędzelka i APC następnie sprężone powietrze robi samo robotę
Lukasz9 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 jak masz mały kompresor w garażu , to ja zawsze używam pędzelka i APC następnie sprężone powietrze robi samo robotę I wszystko leci na głośnik
koczownik Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2012 Ja ostatnio robiłem APC Nielsena 1:30, pędzelek i szczoteczka. Wyglądało ok ale jak wyschło coś zostało. Zabrakło odkurzacza. Następnym razem wciągnę brud choćby zwykłym odkurzaczem (na maskownicy dużo go nie ma).
Rekomendowane odpowiedzi