kojak Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 marek750, nie za ryzykownie trochę ? Na odpalonym laliście czy na zgaszonym ? Opryskiwane jakąś pianą, czymś do silników ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 zwykly badziew sie tez przydaje do roznych specyfikow No wzięłam ten badziew, lepszy rydz niz nic, bo zupełnie nie mam czym pryskać. Potem dokupie chyba tę pianownicę od kwazara, chyba, że k2 da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek750 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 marek750, nie za ryzykownie trochę ? Na odpalonym laliście czy na zgaszonym ? Opryskiwane jakąś pianą, czymś do silników ? Silnik ostudzony kila minut po przyjeździe. Otwierasz machę, pryskasz pianą lub apc pędzelkujesz / szczotkujesz, następnie spłukujesz i wycierasz mniej więcej do sucha, oraz odpalasz na kilka minut silnik. Myliśmy z Adamem już sporo razy silniki u Siebie oraz w innych autkach tj. Insignia, Sportback A3, Eos, Passat B6 i nic nie zakrywaliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Hmmm może kiedyś by tak u mnie taką misję wykonac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek750 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Hmmm może kiedyś by tak u mnie taką misję wykonac. Najpierw trzeba się pojawić na spocie kiedyś by misje wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Hmmm może kiedyś by tak u mnie taką misję wykonac. Najpierw trzeba się pojawić na spocie kiedyś by misje wykonać. Kiedyś tak robiłem mimo zakrycia elektryki jeden samochód nie zapalił (matiz) zalała sie kopulka Teraz myje silnik bez cisnienia tylko pedzelki, fibry, APC i woda w opryskiwaczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg7 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 mnie również czeka mycie silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludwik93 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Też muszę umyć silnik w moje Renacie od nowości takiego zabiegu nie było ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek750 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 W starych autach też bym się obawiał lać wodą wszędzie, ale w takich powiedzmy ok 2005 już nie powinno nic złego się stać jeżeli wszystkie ew. naprawy były wykonane tak jak fabryka nakazała, a nie sposobami Mirka w garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg7 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 marek750, a więc liczę na twoją pomoc jak złapiemy się na następnym spocie to może uda się podziałać coś pod maską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 marek750, dlatego wstepnie sie pisze na nastepny spot w przyszlym tygodniu. Jakos chyba wlasnie benzyny sa bardziej poddatniejsze na "awarie" i nie odpalania przy myciu silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek750 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 W jednym Signum 1,9CDTI mielismy problem z odpaleniem od razu, ale po odczekaniu chwili wszystko było ok, tylko że tam zdemontowana była pokrywa i laliśmy po wtryskach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludwik93 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 to i ja się piszę wstępnie na spota przysla mi właśnie pianownica K2 piane z wody z ludwika ładnie ubiła test na płytkach. Jakość oceniam na bdb. poniżej fotki tego wynalazku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Łukasz, a ja myślałam, że to jest zwykły opryskiwacz, nie spodziewałam się piany No to trzeba to kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludwik93 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Nika, jeśli tak ubija wode z ludwikiem to chyba, aktywną piane lepiej ubije choc nie znam się z płytek szybko spływało, ale jakieś ujecie tam jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Nika, jeśli tak ubija wode z ludwikiem to chyba, aktywną piane lepiej ubije choc nie znam się z płytek szybko spływało, ale jakieś ujecie tam jest ... Francuska piana to to nie jest, ale chyba się nada A ja sprawdzę ten bardziew z biedry za dychę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludwik93 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 może zmiana końcówki pomże bo tu tak strymieniowo psika a ja bym bardziej wolał taką mgiełke, w sensie taką "szerszą" zamówiłem już jakieś, zobaczymy co to wyjdzie póki co nie ma tragedii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 może zmiana końcówki pomże bo tu tak strymieniowo psika a ja bym bardziej wolał taką mgiełke, w sensie taką "szerszą" zamówiłem już jakieś, zobaczymy co to wyjdzie póki co nie ma tragedii Badziew tylko tryska, ale nie pieni zupełnie nic. Końcówke się przekręca i albo sika strumieniem albo mgiełką. Spróbuje mu zrobić wlot powietrza i włożyc jakiś filc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludwik93 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 chciaż ja to patrzyłem na 200 ml objetości ... ciekawi mnie czy przy 2 litrach jakąś piane zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 a moja Epoca od poczatku smarkała wczoraj sie na spocie przycinała, a dziś przestała działać jeszcze jak na zlozc zamowilem 5l piany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek750 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Trzeba było kupić Glorie i mieć spokój. Moja już 1,5 roku śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Trzeba było kupić Glorie i mieć spokój. Moja już 1,5 roku śmiga. kumpel tez ma epoce 2 rok i dziala zostawia w niej chemie, zostawia nabita cisnieniem itp i dziala jak cza. Moja od poczatku cos szwankowala, a ze dopiero teraz sie dorobilem piany sa efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 _jedrek_, zapomniałem zobaczyc Twoja, Moze nastepnym razem. Moja smiga fajnie teraz z dwoma filcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 _jedrek_, zapomniałem zobaczyc Twoja, Moze nastepnym razem.Moja smiga fajnie teraz z dwoma filcami jutro jak dam rade podjade do Maćka z nią bo ona juz nie sika wcale nie reaguje w ogole na guzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Mialby ktos moze do odlania, odsprzedania Sonaxa Bsd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi