Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy jest jakiś środek dzięki któremu można usunąć rysy z auta bez polerki tylko ręcznie? są to takie rysy chyba z mycia których nie czuć pod palcem ale są widoczne pod słońcem.

Proszę o odpowiedź.

Posted

Kolego, zadajesz pytania, na które masz odpowiedź w opisach poszczególnych produktów. Jeśli chodzi o korektę ręczną to np. SSR1, SSR2 używałem dziś ze znakomitym rezultatem.Jest mnóstwo innych produktów służących do tych celów.Poświęć trochę czasu, a wszystkiego sam się dowiesz, mnóstwo produktów jest opisanych na forach, dużo testów i opinii. Ja kompletuję powoli swój zestaw nabywając równie powoli wiedzę opartą na doświadczeniach innych kolegów z forum.

Posted

jakiś czas temu sam szukałem takiego cudownego środka no i znalazłem... polerkę rotacyjną :mrgreen:

ale jeśli masz miękki lakier i parę w łapie to coś tam ręcznie usuniesz np. za pomocą UC.

• 3 weeks later...
Posted

Ja próbowałem AG SRP ale uważam, że efektu nie było.

Może spróbuje Megsa UC, ale nie wiem czy warto i czy ręcznie da radę coś zdziałać.

Posted
Czy jest jakiś środek dzięki któremu można usunąć rysy z auta bez polerki tylko ręcznie? są to takie rysy chyba z mycia których nie czuć pod palcem ale są widoczne pod słońcem.

Proszę o odpowiedź.

Nie wiem jaki masz lakier na aucie, ale właśnie zrobiłem Leona Megsem UC i to katorga. Wprawdzie lakier odświeżył doskonale i zdjął płytkie ryski to jednak pod słońce coś tam jeszcze widać. Bardzo dużo pracy trzeba w to włożyć, aczkolwiek ja uważam że bardzo zniszczonego lakieru nie miałem.

Ogólnie czuję się jak po siłowni, ale jak na pierwszy raz jestem bardzo zadowolony :D

Kolejne podejście będzie już z :ad:

Posted

Pewnie mnie zaraz tutaj za to ktoś zjedzie z góry do dołu,ale ja swoje rysy na masce, a były spore,zapewne po szmacie z piachem( pod słońce i w świetle latarni wydawały się szerokie) usunąłem Fareclą G3 ręcznie i UC w następujący sposób:

Fareclą na sucho,bez wody dość ostro pracowałem tricolorem i po usunięciu 99% rys widocznych przy świetlówkach, wytarciu resztek Farecli,umyciu i przejechaniu cleanerem powalczyłem jeszcze z UC bo wydawał mi się mniej agresywny niż sucha Farecla. Powiem tyle: efekt super,rys brak w słońcu, pod słońce, przy świetle sztucznym. Zajęło mi to ponad 2h,ale też maskę mam wielkości małego lotniska :kox: