harvard Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Mój golf 4 jest koloru ciemny granat. Po sprowadzeniu nie umiałem - i chyba nadal pojęcia nei mam- jak dbać o lakier. Po umyciu i nie przetarciu lakieru nałożyłem wosk. Teraz pod słońce widać plamy po myjce. Kolega zrobił mi polerkę mleczkiem sonax do regeneracji. lakier odzyskał kolor nabrał wyrazistości ogólnie zadowolony jestem. Niestety plam tych polerka nie usunęła. Jakim preparatem - już po woskowaniu- próbować walczyć z tymi pozostałościami. Dodam że po polerce zamiast politury i wosku położyłem tylko wos. Kupiłem dla siebie polerkę taką jak w marketach sprzedają (trzymana oburącz). Jakie 'kapelusz' muszę kupić aby maszynowo wcierać politurę i wosk? I czy wogóle mogę maszynowo wcierać politurę i wosk? Jakich preparatów - byle nie za drogich - używać aby nabłyszczyć auto?
_Shadow Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 ta polerka to sie nadaje chyba tylko jako napęd do kuli dyskotekowej i niczego więcej a moze to poprostu plamy po kupach ptasich
harvard Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Nie no plamy wyglądają jak krople wody lub plamy białe po kamieniu w wodzie. A czy taką polerką z założoną mikrofibrą mogę wcierać do połysku wosk i politurę?
firmek Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Wrzuc zdjecie bo tak to wrozenie z fusow. Jesli sa to plamy po wodzie to cleaner powinien dac sobie z nimi rade.
Borek Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Plamy po wodzie najlepiej usuwa się tym z czego powstały - wodą. Więc mycie, usunięcie wosku jakąś chamską pianą lub IPA i mycie. Czasem jestem zmuszony do mycia na słońcu i siłą rzeczy narobi się waterspotów, przy następnym prawidłowym umyciu ślady znikają
harvard Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Witam Pojechałem po pracy na myjke powiedziałem pracującemu tam kolesiowi o co biega. Zajął się autem. Zrobił turbo oprysk potem gąbką pojechał po masce potem spłukiwanie i jest lepiej. Także dzięki za wskazówki nigdy nie używałem turbo oprysku sądząc że jest on dedykowany tylko do felg.
firmek Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zrobił turbo oprysk potem gąbką pojechał po masce potem spłukiwanie i jest lepiej. ... nie wiem czy jest byc za co wdziecznym nigdy nie używałem turbo oprysku sądząc że jest on dedykowany tylko do felg. Mysle, ze dobrze myslales.
Moderator rychu Opublikowano 27 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Gdzieś ostatnio czytałem, że lancy turbo nie stosuje się na lakier...
gruby_RS Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 kolega nie ma pewnie na mysli lancy rotacyjnej do myjki cisnieniowej tylko turbo-burbo pre-łosz jaki czasem jest programem nr1 na myjkach...
harvard Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Tak miałem na mysli program nr 1 na myjkach.
Stanley08 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Wiem że nie w temacie, ale nie mogłem się powstrzymać: "turbo-burbo pre-łosz" - nie mogę gruby_RS P.S. Borek ma rację - plamy po wodzie najlepiej usuwa się wodą i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi