Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czesc chcialem podzielic sie swoimi uwagami na temat tej pasty polerskiej bo do tej pory nigdzie na forum na jej temat informacji nie czytalem . Wczoraj robilem korekcje swojego Bmw e38 wlasnie bazujac na tej pascie . Ogolnie rewelacja , bardzo ladnie wspolpracuje z twardym lakierem bmw . Najlepsze jest to ze dobrze wypracowana pasta nie zostawia zadnych hologramow . Juz po kilku przejazdach polerka widac roznice .

Dodam tylko ze swoje bmw polerowalem juz wieloma pastami ( tak sie ucze troche na nim ) i jak do tej pory Festool najlepiej radzi sobie z lakierem na BMW . Oczywiscie w polaczeniu z twardymi padami .

A mam juz doswiadczenie z UC i 3M bo takie pasty tez posiadam .

Aha dodam tylko ze jedyny minus tej pasty to straszne pylenie .

• 2 years later...
Posted

Odgrzeję temat dla potomnych - moje spostrzeżenia są troszkę inne niż autora tematu.

Pasta leży u mnie już jakiś czas - postanowiłem ją nieco potestować w końcu na moim "dupowozie" - Punto I grafitowy metalic.

Korekta auta robiona różnymi kombinacjami past (głównie Menzerna FG400, Menzerna FG500, 3M). No i teraz postanowiłem spróbować Festool'a MPA 5000.

Niestety fotek nie mam (może przy okazji kolejnej jakiejś pracy) ale - na moje tnie wyraźnie gorzej niż 3M, wykańcza gorzej niż Menzerna SF4000.

Mimo, że to pasta "one step" dość droga - nie zastąpi nawet dwustopniowej korekty.

Pasta bardzo gęsta, mimo to dobrze i dość długo się wypracowuje (twarde pady ABW).

Nie pyli mocniej niż 3M czy Menzerna FG500.

festool_mpa5000.png.bdfb87bb36969746d06fc62532008826.png

• 1 year later...
Posted

To jest moja pierwsza pasta. I po początkowym zachwycie nad nią (udało mi się pięknie w pierwszym podejściu wyprowadzić spojler na klapie) przyszedł czas na gorycz... Zabrałem się za maskę. Troche look poprawiło ale nawet swirli nie usuwa z niej :/ Lakierowana wcześniej była i może jest twardszy lakier niż ori i ogólnie masakra... Jako one step bardzo średnio sobie radzi. Może ktoś inny ma lepsze wrażenia z jej stosowania ? Jakimi padami pracowaliście z nią ? JA próbowałem żółtą i białą LC CCS