Gość Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam ponownie. Autko którym się dziś zająłem to poczciwe wozidełko typu miejskiego czyli Matiz. Pomimo iż nie posiada v8 , kompresora i innych cudnych elementów nie znaczy to że nie może być ładne i zadbane więc ochoczo zabrałem się dopracy z wydatną pomocą Naszego kolegi z forum Miba. Kiedy ja pracowałem nad odzyskaniem połysku Miba zajął się felgami nadkolami i środkiem. Na pierwszy rzutoka przed umyciem zadałem sobie pytanie "po co"? Dopiero po umyciu okazało się że auto ma na sobie prócz kilograma asfaltu, gęstą siatkę swirli która ograbiła je z połysku.Dodatkowo spłowiałe podszybie i otarcie na boku (usunięte). Co i czym: Mycie: -APC Atas (opony nadkola) -Forlega (felgi) -Szampon Roma AS -Gąbka (przed korektą) -Rękawica mf (po korekcie) -Terpentyna (asfalt) -Glinka BH Soft -Ayon (osuszanie) Korekta -3 kroki 3m (zielony na kilku elementach) -Taśmy 3m -IPA Wykończenia: -CG Butter Wet Wax -303 Aerospace -Meg's Endurance -Rain Clear na szyby Ponadto pady 3m fibry itp Podszybie przyszlifowane z braku opalarki wyszło na poziomie akceptowalnym. Przed: Lampy lewa przed prawa po 50/50 przed po Efekty: Autko nieco odświeżone Pani zadowolona....
Moderator rychu Opublikowano 24 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Też mi się podoba ten kolorek na Matizie Fajnie obejrzeć zadbanego Matiza bez pognitych progów i z zadbanym lakierem
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 rychu, No zwykle te które jeżdżą po drogach to tak hmm średnio z zadbaniem.
Administrator AreK Opublikowano 24 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Kolego używaj Tar Removera do smoły bo szkoda glinki. Poza tym OK !
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Arekkaz, ZAWSZE smołę usuwam jako pierwszą.To co zdjęła glinka to było smołopodobneniewiadomoco
SEBCIO75 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 A można wiedzieć ile czasu zajęła ta przemiana??? (chodzi mi o pracę nad lakierem, szybami, lampami)
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 SEBCIO75, miły dzień spędzony przy aucie
majkelradom Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Ja bym pozdejmował te znaczki FSO bo szpecą po za tym ładny matiz
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 majkelradom, Miałem ich nie ruszać
gruby_RS Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 minetoo idziesz po bandzie, normalnie jeszcze z 10 fur i wylądujesz na Discovery Czanel w dziale "megafabryki"
Moderator rychu Opublikowano 24 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Tylko, że pod tymi znaczkami pewnie są otworki na bolce z emblematów Daewoo które były montowane wcześniej :-)
Rekomendowane odpowiedzi