Jump to content

Recommended Posts

Posted

No to stało sie i pierwszy raz polerowałem maszynowo :D pacjent to smart roadster znajomego, lakier w miare dobrym stanie, jedynie maska przeorana, mnóstwo odprysków i głębszych rys, których do końca nie usuwałem, bałem sie tak ciąć za pierwszym razem :P

Korekta nie na 100% ale tak na 85-90, mysle ;) Ale i tak jak na pierwszy raz jestem bardzo zadowolony z efektu :mrgreen:

W ogóle mam mało zdjeć bo koncentrowałem sie na robocie ale jak bede robił swoje A3 za jakies 2 tygodnie to obiecuje, że porobie duzo ;)

cała robota zajęła mi jakies 10 godzin ;)

Najpierw było mycie i glinkowanie

szampon Dodo BTBM + rekawica chemical guys

APC PB i pędzelki

Bilberry

glinka BH + woda z szamponem/PB S&G

IPA 1:1 z woda destylowaną

polerka silverline

pady ABW niebieski, pomarańczowy, czarny

MAnzerna FG500 i FF3000

wosk collinite 476

PB TR

PB B&B

i troche odświeżony środek

pacjent:

dsc0750cz.jpg

dsc0759d.jpg

lakier przed:

dsc0753f.jpg

dsc0754l.jpg

dsc0755u.jpg

dsc0756bv.jpg

dsc0758d.jpg

takie jedno 50/50 na spoilerze, reszta nie wyszła ;/ :

dsc0794a.jpg

i lakier po:

dsc0764a.jpg

dsc0775w.jpg

dsc0787p.jpg

dsc0788m.jpg

dsc0795f.jpg

dsc0766o.jpg

zmasarkowana maska:

dsc0796d.jpg

i całość, dopiero jak oddałem autko pomyslałem, żeby zrobic zdjęcia w pełnym słońcu, może jak sie spotkam ze znajomym to zrobie aktualizacje z fotami ;)

dsc0803w.jpg

dsc0804c.jpg

dsc0805pw.jpg

Posted

Ładnie wyszło. :)

Chyba świetne auto na pierwszy raz, bo za dużo blachy nie ma :D

Posted

Powiem tak. I Takie prace właśnie lubię. Korekta nie na 100% ale jak auto jeżdżone to wiadomo nie da się uchronić od rysek. A to co zrobiłeś cieszy już oko. :good:

Posted

Fajnie wyszło :good:

Jak oceniasz pasty zwłaszcza FF3000, bo nie często gości ona w pracach na forum?

Posted

kaffel123, Puch, dzieki ;)

Kukis89, BiLu, szczerze to nie mam porównania do innych ale tak to bardzo przyjemnie, bardzo mało pylą te pasty, momentami tylko ff3000 przysychała ale chyba dlatego, że za mało jej dałem :idea:

jakby ktos był ciekaw to zużyłem po około 100 ml każdej z past ;)

Posted
Była malowana, zreszta, nie tylko ona :P

No własnie to samo miałem się pytać czy maska była malowana ;) A co do pracy wyszła ładnie, fotki w pełnym słoncu by sie przydały ;)

Posted

Wyszło super :good: Zastanawia mnie jedno - czemu na pierwszy raz z polerką wybrałeś sobie auto znajomego a nie swoje 8-) Na jego miejscu nie dałbym Ci auta, ale jak widać byłby to błąd ;)

Posted

theOne, :mrgreen:

miałem robić swoje przed tym i juz sie umówilismy na konkretny dzien, tylko, że swojej nie zdąrzyłem zrobic wiec smarcik był pierwszym pacjentem

Posted

Świetna robota :shock: Kolor pasuje w 100% do tego samochodu, podoba mi się :)

Pozdrawiam