sirtrojan Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Dziś odebrałem auto od malarza, generalnie miał mało czasu i śpieszył się na tyle ze niedopolerował w 100% zderzaka. (pod palcem czuć pyłek i taką mięsistość lakieru ) Pytanie: po jakim czasie od malowania mogę pojechać zderzaczek pastą ( planuje żółty korek 3M). Gdzieś czytałem ze 48h ale lepiej się dopytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yukon Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 możesz od razu lakiernicy często korzystają z 3M przed oddaniem auta właścicielowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkins Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 dokładnie możesz od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavoPL Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 48h jak lakier nie był wygrzewany czy to promiennikiem ir czy to w kabinie, jak był wygrzewany to w sumie można po kilku godzinach, spróbuj wbić paznokieć w bezbarwny jak wejdzie to znaczy, że lakier jest jeszcze miękki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hikiel Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Znowu niedawno czytałem, że dwa tygodnie. Czytałem to na tym forum. To jak to w końcu jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirtrojan Posted June 21, 2011 Author Report Share Posted June 21, 2011 nie byl wygrzewany tylko dodane było troche przyspieszacza. Sam lakiernik powiedział zeby poczekać do jutra - nawet z myciem. co do past 3M od razu po malowaniu to wiem - od tego w sumie one są jednak nie chciałbym zrobić więcej złego niż dobrego wiec poczekam do czwartku - w końcu wolne Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavoPL Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 2 tyg to już przesada... lakiery HS utwardzają się dość szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts