Administrator AreK Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Szwejk, Szwejk, To po futrze i FG500. Było trochę parkingowych rys i musiałem zaszaleć. Nic nie było malowane oczywiście poza pierwszą akcją po zakupie auta. micha-ł, Glasur jest mega a największy fun daje mycia auta. Właśnie jestem po pierwszym myciu i to jak się zachowuje woda przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Trzecia powiadasz? Czas się opanować Adm, mam zamówioną jak chcesz to też Ci wezmę kilka sztuk. JM63, ciężko powiedzieć bo owadów za dużo na aucie nie mamy ale komfort mycia na pewno lepszy jest po carbonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwejk Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 rozumiem,myslałem ze moze od mycia albo osuszania ale nie pasowało mi to bo za duzo ich doszlo przez niecały rok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Mogłem opisać zdjęcia ale uznałem,że się kapniecie o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwejk Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 teraz juz jasne takze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Mega skrzynka/nosidełko na buteleczki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Mega skrzynka/nosidełko na buteleczki ;] Arek chyba rozpoczniemy masówke ja podzespoły ty lakierowanko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Nie ma tu takich oszołomów żeby za to tyle płacili. Nieopłacalny biznes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekM Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Arekkaz, jak to nie ma kiedy mi bryke odpicujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 rewelacja, lakier super wdzięczny! muszę przyznać, że jak na taką popierdziawkę jak micra (z całym szacunkiem) to mistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 23 Września 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 26 września imieniny ma Justyna w związku z tym postanowiłem zrobić żonie niespodziankę. Tak naprawdę wnętrze Micry nigdy nie było porządnie prane. Na początku nie miałem odkurzacza piorącego a jak już sobie kupiłem nie było na to czasu. Tak więc postanowiłem nadrobić zaległości. Grzuchu jak zawsze dał radę. Chemia tersus. Zobaczcie stan przed i po praniu. Zdjęcia trochę przekłamują, nie było aż tak strasznie. Czyściutka woda. Na wypranie całego wnętrza poszły "trzy odkurzacze". Czas na pędzelki i testowy APC z All4auto. Rewelacyjne akcesoria .... ...a co mi tam. Podaruję Micrze odrobinę luksusu. Czary ,mary! Postanowiłem zmienić kierownicę. Oryginalna była w stanie takim sobie. Pojechałem do znajomego i zmieniliśmy na mulitfunkcyjną obszytą szarą skórą. Od razu lepiej to wygląda. Nowa skóra też wymaga pielęgnacji. Do tego celu użyłem zestawu Colourlock. Panel sterowania wyczyściłem za pomocą Interior APC i mikro pędzelkiem. Plastiki wewnętrzne zabezpieczyłem Plastic Care ze stajni SV. Efekt rewelacyjny. Wnętrze powiedzmy, że opanowane. Czas zobaczyć jak ma się lakier. Po umyciu, zwaleniu smoły i wyglinkowaniu przeszedłem do inspekcji. Poza małymi niedoskonałościami jest OK. Przeleciałem więc SSR1 i po korekcie. Maiłem dylemat co tu położyć. Postanowiłem ,że wypróbuję "nowych". Cleaner Fluid na miękkim padzie 125mm od Urbana. BP również od nich. Fajnie razem współpracują. Zabezpieczenie Wolfgang Deep Gloss. Mam nadzieję, że się nie pogryzie z Zymolowym padem. Na oponki Pneu. ...a plastiki zewnętrzne Trim Detailer. Efekt końcowy bardzo miło mnie zaskoczył. Lakier nabrał niesamowitej głębi. Zobaczymy jak z trwałością. Wnętrze? Jestem zachwycony. Warto wydać troszkę więcej i cieszyć się z fabrycznego matu. Wjechałem do garażu i co? Tragiczny wygląd końcówki wydechu. Nigdy tego nie robiłem więc ...?! Do dzieła. Papier P240, gąbka SIA500, wata, filce, wiertarka i Autosol. Oczywiście na nos okulary ochronne. Szału nie ma ale zawsze troszkę lepiej. Jak zapewne zauważyliście uprawiam "detailing użytkowy". Odświeżam, czyszczę, i auto wygląda nieprzeciętnie ładnie. Nie walczę z każdą ryską, nie walczę z każdym pyłkiem bo po co? ...i tak panny zaraz wsiądą! Zacząłem w piątek rano a skończyłem w niedzielę po południu. Justek zachwycony a najbardziej kierownicą. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!! ... a teraz idę na ogród uprawiać prawdziwy detailing.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Fajne odświeżenie ale George to nie Grzesio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Arekkaz, good work Ale czy ten CF nie jest czasem tylko do aplikacji ręcznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embargo Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Ładna praca ale ... wyczyść matrycę w aparacie bo nieładnie wyglądają pyłki na zdjęciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 23 Września 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 embargo, wiem i przy następnej okazji zlece to Tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Ładnie udokumentowana (jak zawsze ) praca, ciekawe środki, ale chyba zapomniałeś o oparciu kanapy i boczkach z tyłu? Jak takowe połączenie w stosunku do HDC + Glasur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 23 Września 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Nie zapomniałem o tych elementach a porównanie? Cholera nie wiem co napisać bo za mało smalcuje żeby zobaczyc różnice. Zobaczymy jak wodne kąpiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Ok, po prostu na zdjęciu wygląda na trochę niedoprane pod lewym zagłówkiem. W każdym razie Nice reflections! Domyślam się, że prezent się spodobał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olas Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 piękne wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 23 Września 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Plamy robi brudna matryca aparatu. Zobaczyłem to dopiero po wrzuceniu zdjęć na kompa. Prezent udany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Września 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Mało szczęśliwe połączenie cleanera i wosku, obserwuj uważnie co tam się dzieje bo szybki zjazd LSP bardzo możliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Teraz już wiem co tak cicho było przez wekend Ciesze się, ze "mercedesy" przypadły CI do gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 23 Września 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Evo, testuję i uczę się zarazem. To jest takie wariactwo przed zimą. Rozumiem, że para niezgrana . Michał przecież Ci mówiłem ,że wypoczywam. Nie znam lepszego sposobu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Micra jest naprawde fajna, ale jakieś ladne, oryginalne felgi by sie jej przydaly. Tez nie potrafie inaczej wypoczywac ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herusek14 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Praca jak zwykle "na swoim" poziomie.. Widzę że kosteczka na podwórku zawitała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bukaldj Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Niestety żadne zdjęcie się nie otwiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi