timur Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 boogie-brud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boogie Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Dzięki Panowie Cholera, czyli nic nie warty ten specyfik do czyszczenia.... Czemu tylko, trzeba jakieś stopnie wtajemniczenia nabywać, żeby znaleźć coś, co wyczyści zwyczajnie zabrudzoną tapicerkę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyF Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Brud jak nic. Mydło AVEL spokojnie sobie z takim czymś radzi, Strong Cleaner Colourlocka bodajże też jest mocniejszy niż standardowe środki, ale dopytaj lepiej u sprzedawcy pokazując fotki, to dobierze optimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 boogie a czym to próbowałeś czyścić? Będzie wiadomo czego unikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyF Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Było niby środek do skór Sonaxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Było niby środek do skór Sonaxa Rzeczywiście, nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DS_Tomek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Mam takie pytanie, bo powiem szczerze, sam nie wiem, czy to widać na fotkach, to jest zabrudzenie faktury skóry, czy jakieś wytarcie ?? Pytam, bo próbowałem czymś to czyścić, niby środek do skór Sonaxa, ale nic to nie dało.... pod lewej stronie widoczne - pod ręcznym Obrazek i tu na rancie Obrazek Boogie, Użyj dobrego cleanera do skóry, firmy która się tym faktycznie zajmuje - M3 naprawdę na to zasługuje... Ja polecam do takich zastosowań Furniture Clinic Leather Mousse lub Colourlock Strong Cleaner - oba są w formie pianek więc nie będą wciekały tam gdzie nie powinny. Do kompletu szczoteczka do skóry Colourlock i ściereczka w pogotowiu, do bieżącego zbierania brudu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boogie Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja polecam do takich zastosowań Furniture Clinic Leather Mousse lub Colourlock Strong Cleaner - oba są w formie pianek więc nie będą wciekały tam gdzie nie powinny. Do kompletu szczoteczka do skóry Colourlock i ściereczka w pogotowiu, do bieżącego zbierania brudu. Dzieki za konkretne rekomendacje który z tych środków to konkretnie środek czyszczący ? Czy oba czyszczą, i można spokojnie któryś z nich wybrać ? M3 naprawdę na to zasługuje... to nie M3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrryk87 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam, Zaczyna się wiosna więc trzeba swój samochód doprowadzić do porządku. Zamierzam zastosować zestaw COLOURLOCK do odnowienia tapicerki skórzanej w swoim samochodzie (skóra z 1999r.). I tutaj pojawia się moje pytanie odnośnie zdjęć poniżej: Czy mam zamówić zestaw soft czy strong do wyczyszczenia tych skór? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 patrryk87, To wszystko zależy jak często czyścisz skórę, soft jest do bieżącej pielęgnacji, patrząc na zdjęcia raczej użył bym stronga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor muzycom Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Tak jak pisze Szakal na pierwszy raz Strong. Potem już regularnie Soft Clean. boogie do takich zabrudzeń bez szczotki nie podchodź Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DS_Tomek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja polecam do takich zastosowań Furniture Clinic Leather Mousse lub Colourlock Strong Cleaner - oba są w formie pianek więc nie będą wciekały tam gdzie nie powinny. Do kompletu szczoteczka do skóry Colourlock i ściereczka w pogotowiu, do bieżącego zbierania brudu. Dzieki za konkretne rekomendacje który z tych środków to konkretnie środek czyszczący ? Czy oba czyszczą, i można spokojnie któryś z nich wybrać ? M3 naprawdę na to zasługuje... to nie M3 Oba maja identyczne dzialanie, roznia sie producentem. M6, faktycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja wczoraj miałem okazję spróbować Tanner’s Preserve Leather Cleaner. Firma jakaś NO NAME. Zapachu brak, ale działanie niczego sobie. Czyściłem tym jasną skórę w 40 letnim Deville i radził sobie. Nie zauważyłem też złego wpływu na kolor skóry. Za cenę 15 zł, 200 ml wydaje się być okazją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrryk87 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ostatni raz skóra czyszczona była 2 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Czarna skóra Alfy romeo...zadbana ...posiadam zestaw RaceGlaze, ale kumplowi nie odpowiada zapach balsamu. Efekt jaki chciałbym uzyskać to oczywiście mat, ewentualnie bardzo delikatna satyna. Pierwsze co pomyślałem o Zymol Leather Conditioner, ponoć ładny zapach (choć do końca nie wiem jaki), wydajny i prosty w aplikacji. Polecilibyście jeszcze coś innego , może być sam balsam albo zestaw, tylko bez zapachu skóry (intensywnego) i dający efekt jak napisałem wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyF Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Dla mnie też Strong, ale coś łagodniejszego też warto mieć pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor muzycom Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Czarna skóra Alfy romeo...zadbana ...posiadam zestaw RaceGlaze, ale kumplowi nie odpowiada zapach balsamu. Efekt jaki chciałbym uzyskać to oczywiście mat, ewentualnie bardzo delikatna satyna. Pierwsze co pomyślałem o Zymol Leather Conditioner, ponoć ładny zapach (choć do końca nie wiem jaki), wydajny i prosty w aplikacji. Polecilibyście jeszcze coś innego , może być sam balsam albo zestaw, tylko bez zapachu skóry (intensywnego) i dający efekt jak napisałem wyżej Jeśli ma być bezzapachowo to LV Protector. Nie zmieni stopnia połysku i nie pachnie intensywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_wroc Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Czarna skóra Alfy romeo...zadbana ...posiadam zestaw RaceGlaze, ale kumplowi nie odpowiada zapach balsamu. Efekt jaki chciałbym uzyskać to oczywiście mat, ewentualnie bardzo delikatna satyna. Pierwsze co pomyślałem o Zymol Leather Conditioner, ponoć ładny zapach (choć do końca nie wiem jaki), wydajny i prosty w aplikacji. Polecilibyście jeszcze coś innego , może być sam balsam albo zestaw, tylko bez zapachu skóry (intensywnego) i dający efekt jak napisałem wyżej Jeśli ma być bezzapachowo to LV Protector. Nie zmieni stopnia połysku i nie pachnie intensywnie. Może jeszcze Car Pro Cquartz - PERL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 LV Protector dzięki, ale przydałoby się więcej niż 150ml Car Pro Cquartz - PERL używałeś może na skórze Myślałem też o FURNITURE CLINIC Leather Care Kit lub samym balsamie...orientujecie się jakie wykończenie zostawia i jak z zapachem Zymol jak wyczytałem ładnie pachnie, a jak z efektem końcowym (mat/satyna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor muzycom Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Masz do zabezpieczenia autobus? Środka nakłada się jak najcieńsza warstwę. Ma on formę powłoki ochronnej nie balsamu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 używałeś może na skórze Perlem to się robi fajnie jakieś boczki z podrzędnej skóry,czy tam elementy na desce,bo na fotelach jego wykończenie,może się nie podobać. LVP jest obrzydliwie wydajny...Zrobiłem 1raz samochód+3xkanapy 2+3 i nie zanosi się,żeby szybko się kończył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LM Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Furniture Clinic Leather Care Kit - bardzo dobry zestaw. Cleaner jest dość mocny, bez problemu doczyszcza trwalsze zabrudzenia. Można przelać do świetnych buteleczek Lederzentrum z końcówką pianującą, wychodzi jeszcze oszczędniej niż spryskiwaczem. Odżywka jest mega wydajna, łatwo się nakłada, zostawia zapach skóry, wykończenie mogłoby być bardziej matowe wg mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmamba Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 mam skórzaną kierownicę obszytą białą nitko w niektórych miejscach nitka powoli zaczyna brudzić się zastanawiam się czym mogę bezpiecznie dla skóry wyczyścić te nitki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor muzycom Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Benzyną ekstrakcyjną i środkami do skóry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmamba Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Benzyną ekstrakcyjną i środkami do skóry. W środku masakra jeżdżę codziennie z dzieckiem jak wyczuje ten smród to p.... A szare mydełko i szczoteczka do zębów nie zaszkodzi skórce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi