coobah Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam, dzięki Pawłowi z firmy MX Nowicki dostałem próbkę 50ml wosku VICTORIA Paint Protection No.110 - wosk Carnauba. To wosk, który powinien znaleźć się w rękach każdego maniaka samochodów. Połączenie naturalnego wosku Carnauba i wysokiej jakości wosków syntetycznych daje niesamowite rezultaty. Wydobywa głębie lakieru jednocześnie go chroniąc. Powoduje efekt skraplania się wody, co zapobiega powstawaniu plam. Paint Protecion jest pracochłonnym środkiem, ale efekty są powalające. Aplikacja: - Wstrząśnij przed użyciem - Wosk nakładaj na czystą i osuszoną powierzchnię - Nałóż niewielką ilość wosku na aplikator VICTORIA Polishing Sponge no.322 i kolistymi ruchami rozprowadzaj go po powierzchni. Po przeschnięciu, przetrzyj powierzchnię puszystą ściereczką VICTORIA Microfiber Cloth no.305 - Nakładając wosk maszyną polerską, ustaw obroty na 1.000 rpm. Bardzo lekko i równolegle do powierzchni dociskaj gąbkę. Po przeschnięciu, przetrzyj powierzchnię puszystą ściereczką VICTORIA Microfiber Cloth no.305 - Nie nakładać na powierzchnie nagrzane i wystawione na działanie promieni słonecznych. Zanim jeszcze wosk do mnie dotarł Paweł przestrzegł mnie, żebym za długo nie trzymał go na aucie. Miał rację... Ale o tym za chwilę Pacjentem została na początek maska mojej Cytryny. Wosk przyszedł dobrze zabezpieczony przed naszą Pocztą Polską Zawartość widocznej na zdjęciu buteleczki zajęła połowę jej pojemności: Cechy wosku: - kolor - kawa z mlekiem - zapach - lekko chemiczne mydełko, nie przeszkadza, całkiem miły - konsystencja - wosk nie wylewa się z buteleczki, trzeba go stamtąd wytrząsnąć (jest bardzo gęsty skubaniec ) Wosk porównywałem z FK 2685 Pink Wax Auto przed testem zostało porządnie wymyte na dwa wiadra, dostało dwie warstwy SG SRP. Stojąc przed autem na lewą stronę maski poszło FK, na prawą stronę miała iść Victoria. Z FK wiedziałem jak się obejść - poszło bez problemu. Z Victorią było inaczej: zamiast gąbki do nanoszenia używamy gąbeczki obszytej MF. Cały czas w głowie miałem słowa Pawła: "Nie za długo na aucie, bo się zachetasz . Victoria zasycha bardzo szybko, naniosłem cieniutką warstwę wosku, czekałem krótko a i tak musiałem nieźle się namachać żeby go spolerować Dach musiałem podzielić na dwie części, a mógłbym nawet na trzy a i tak musiałbym użyć sporo siły żeby spolerować wosk. Wysycha szybko, jest przy tym diabelsko twardy! Kropelkuje tak: Zobaczymy jak będzie z jego trwałością, mam nadzieję, że troszkę on poleży Z próbki 50 ml obleciałem całe auto i jeszcze na jedną warstwę by spokojnie go starczyło. Poniżej wklejam link do filmiku z "uciekającą wodą" Przypominam: od strony pasażera FK, od kierowcy Victoria Moje uwagi: Fajny wosk dla niecierpliwych . Nie ma czekania, trzeba szybko polerować Efekt fajny, lecz wydaje mi się, że mój FK daje lepszy wet-look, a mi akurat na tym najbardziej zależy. Ciężko określić jak będzie z jego trwałością. Sprawdzimy - dopiszemy z czasem . Dziękuję Pawłowi za możliwość przetestowania wosku, za błyskawiczną przesyłkę.
Moderator rychu Opublikowano 14 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Fajny test ale zdjęcie np. boku samochodu byłoby wskazane. Mam taki sam wąż ogrodowy
coobah Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 rychu, jutro będzie zdjęcie, wedle życzenia Aha! Wosk nie brudzi plastików i nie pyli przy polerowaniu! To jest na plus!
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 14 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Dziękujemy za test. Czekamy na dalszy rozwój sytuacji Czy wyświetla się wam film?
coobah Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 hmm.. u mnie film smiga bez problemu... Komuś nie działa jeszcze? w razie czego:
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 jest już ok
coobah Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 No to jeszcze parę fotek dla rycha
Moderator rychu Opublikowano 15 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 coobah, No teraz to jest super test z fajnymi fotami
coobah Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2011 coobah, No teraz to jest super test z fajnymi fotami starałem się jak mogłem
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2011 coobah, No teraz to jest super test z fajnymi fotami starałem się jak mogłem za co bardzo dziękujemy I oczywiście czekamy na opinie pozostałych "testerów"
adii Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 No to dopiszę mój mały test wosku: żeby osiągnąć pełen efekt najpierw maska przeszła małą korekte , co uczyniła moja dziewczyna : Póżniej ipa : wkońcu zabrałem sie za nakładanie wosku - maszynką z niebieskim padem, poszło gładko i szybko, została mgiełka którą spolerowałem eurowem : Kilka słów odemnie: Wosk ma konsystencję kremu, pachnie jak ładny damski perfum, nie brudzi plastików nie pyli , całkiem przyjemnie się go aplikowało maszynowo, efekt mnie zaskoczył bo zawsze myślałem że to woski w słoiczkach dają lepsze efekty a przy tym wosku mam wrażenie że biję dodo banana który wcześniej miałem nałożony , kropelkowanie równierz bardzo fajnie . Victoria wax: kropelkowanie: Ogólnie bardzo ciekawy wosk jak z trwałością zobaczymy, dziś przetrwał deszczową pogodę
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 17 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 Dziękujemy adii za test Mówiłem że bliżej mu do tego z puszki niż w butelce Czy próbowałeś aplikować też ręcznie?
adii Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 ręcznie nie ale jutro pewnie spróbuję na błotnikach
k24 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Ja aplikowałem wosk ręcznie na mf. W takiej konfiguracji bardzo ciężko nałożyć mgiełkę Nakładamy na element i od razu polerujemy, jednak mimo to była już prawie skorupa i w niektórych miejscach wspomagałem się QD+ żeby to spolerować. Przed chwilą nałożyłem go na przód samochodu, zostawię na wypocenie i sprawdzę sheeting i kropelki. Moim zdaniem jeżeli macie jakiegoś małego wroga, dajcie mu ten wosk i niech go sobie nałoży, przy okazji łapka mu trochę urośnie Ogólnie dla tego wosku jestem na nie, zobaczymy jak z trwałością
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 19 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Dzięki za test k24, ale poprosimy coś więcej. Jakieś fotki? Jaki efekt, kropelkowanie, przebieg testu, więcej informacji poprosimy Z jakimi woskami miałeś styczność? Poprosimy o jakieś porównanie, tak jak zrobili to poprzednicy.
coobah Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 co pewnie nikogo nie zdziwi: po jednym myciu i takiej lipnej pogodzie jaka jest teraz wosk nadal trzyma jak świeżo nałożony. zobaczymy co będzie później.
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 3 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 dziękujemy za informację czekamy co będzie dalej Wiolka
coobah Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Wiolka, według mnie wosk robi swoją robotę... Woda ucieka z autka bardzo szybko, piękne kropelki na dachu to widok cieszący oko.... Tylko ta aplikacja pozostawia sporo do życzenia
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 4 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Wiolka, według mnie wosk robi swoją robotę...Woda ucieka z autka bardzo szybko, piękne kropelki na dachu to widok cieszący oko.... Tylko ta aplikacja pozostawia sporo do życzenia i o takie konkrety nam chodziło I jeszcze mamy jedno pytanie/ prośbę. Czy osoby, które przeprowadziły testy wosku No. 110 i podzieliły się z nami wynikami tych testów mogłyby przetestować nowy wosk VICTORII No. 111? Zależy nam na porównaniu nowego wosku do "starej" 110. Producent zdecydował się na ograniczenie ilości Carnauby jednocześnie stawiając na ułatwienie aplikacji Jeżeli tak to bardzo prosimy o przypomnienie swoich adresów na PW. Wiolka
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 5 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 Tester wczoraj został wysłany
adii Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Otrzymałem tester wosku Victoria No. 111 jak narazie wstępnie się z nim pobawiłem i różnica jest ogromna. Zapach ma trochę inny - zdecydowanie mocniejszy, konsystencja bardziej wodnista, aplikacja bardzo prosta od razu po nałożeniu aplikatorem zasycha w mgiełkę którą bardzo łatwo sie poleruje. Różnic w wyglądzie nie zauważyłem, kropelkowanie identyczne jak Victoria No. 110 Wracając do Wosku No. 110, zaaplikowany na maskę 17 czerwca, siedzi do dziś, lekko osłabł ale samochód stoi cały czas pod gołym niebem no i co kilka dni pada mocny deszczyk.
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 11 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Bardzo dziękujemy za podzielenie się pierwszymi wrażeniami! Mamy nadzieję, że producent poszedł w dobrą stronę i mimo ułatwień w aplikacji wosk nie straci na trwałości. Wiolka
coobah Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Ja niestety nie znalazłem jeszcze czasu gdy była ładna pogoda aby przetestować ten wosk... Mam nadzieję, że w weekend pogoda na to pozwoli
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 12 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 No a jak wiemy z pogodą nie ma żartów ostatnio- jesień w lecie to już norma
Rekomendowane odpowiedzi