Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam takie pytanko o zużycie past: Menzerna Fast Gloss FG500 + Menzerna Super Finish SF400 ile powinno się zużyć na auto wielkości sedana (Vectra), zakładając, że przechodzę każdy element x2, każdą z past?

Może tak: ilość 250ml na ile aut podobnej wielkości powinna wystarczyć?

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

mam podobne pytanko ale odnośnie past 3m ;) Gdyby ktoś mógł nakręcić film instruktażowy ile potrzeba pasty na jaką powierzchnię to byłbym niezmiernie wdzięczny :D bo nic takiego na yt nie mogę znaleźć, a w sobotę zabieram się za sprintera znajomego (ten krótki) i tak właśnie się zastanawiam czy po ~150ml każdej wystarczy?

Posted

ja na smarta roadstera, gdzie blachy jest mało, zuzyłem po około 100 ml każdej z past wiec na vectre myślę, że pójdzie ze 200 ;)

gdzies widziałem, ktoś podawał, że na audi a6 avant idzie po około 220? dobrze pamiętam?

Posted
ja na smarta roadstera, gdzie blachy jest mało, zuzyłem po około 100 ml każdej z past wiec na vectre myślę, że pójdzie ze 200 ;)

gdzies widziałem, ktoś podawał, że na audi a6 avant idzie po około 220? dobrze pamiętam?

no to trochę sporo zużyłeś takiego smarta idzie oblecieć 50ml :P

Posted

co prawda nie mezerny a sholla na audi 80 avant zuzylem jakies 100ml (s03) i 150ml s17+ (s17 na 2 rozne twardosci pada). Pasty jakos specjalnie nie oszczedzalem ,:)

Posted
100ml powinno wystarczyć na 2-3 auta.

yukon, no trochę przesadziłeś. No chyba, że weźmiemy pod uwagę bardzo małe auta. :D

Posted

Jak zwykle wszystko zależy od wielu czynników.

Metody pracy, maszyny, pada, stanu i typu powłoki lakierniczej itd. :)