Jump to content

Recommended Posts

Posted

No właśnie, czy po nawoskowaniu auta można je później myć myjką ciśnienową? Czy wpływa ona negatywnie na położony wosk/sealant. Zastanawiam się, czy coś grozi mojemu FK 1000P podczs takiego mycia?

Posted

Na 99,9% wydaje mi się, że nie ;) Miałem już kilka wosków i żaden nie spłynął nawet po pełnym cyklu mycia na myjni bezdotykowej, a tam ciśnienie jest spore.

Posted

hehe, tak samo się zastanawiałem, ale bałem się zapytać :oops: , żeby nie wylądować czasami w koszu. Niestety nie mam warunków do mycia auta samemu, a chcąc na myjni umyć samemu dostało mi się nieźle (oczywiście słownie).

Posted

tylko nie wiem czy wszyscy o tym samym myślą, bo ciśnienie z myjki nie wpływa na wosk, ale chemia już tak typu mikroproszek, czy ostra aktywna piana...

Posted

Około 3 razy "mycia" proszkiem lub więcej, mocno, a nawet usuwa wosk z karoserii.

• 3 weeks later...
Posted
tylko nie wiem czy wszyscy o tym samym myślą, bo ciśnienie z myjki nie wpływa na wosk, ale chemia już tak typu mikroproszek, czy ostra aktywna piana...

Czyli samo płukanie auta nawoskowanego FK 1000 nie usunie wosku?! Właśnie o to mi chodzi, mogę opłukiwać częściej autko, a myć raz na 2 tyg.szamponem bezpiecznym dla wosku.

Posted

Czyli samo płukanie auta nawoskowanego FK 1000 nie usunie wosku?! Właśnie o to mi chodzi, mogę opłukiwać częściej autko, a myć raz na 2 tyg.szamponem bezpiecznym dla wosku.

dokładnie jak nie jest bardzo brudny - to opłukać (wybrać myjnie z programem z wodą zdeminerelizowaną) - ręcznik do osuszania - QD - mikrofibra i o żywotność wosku się nie martw :good: