prokot Posted June 12, 2011 Report Posted June 12, 2011 No właśnie, czy po nawoskowaniu auta można je później myć myjką ciśnienową? Czy wpływa ona negatywnie na położony wosk/sealant. Zastanawiam się, czy coś grozi mojemu FK 1000P podczs takiego mycia?
kempus Posted June 13, 2011 Report Posted June 13, 2011 Na 99,9% wydaje mi się, że nie Miałem już kilka wosków i żaden nie spłynął nawet po pełnym cyklu mycia na myjni bezdotykowej, a tam ciśnienie jest spore.
kedar Posted June 13, 2011 Report Posted June 13, 2011 hehe, tak samo się zastanawiałem, ale bałem się zapytać , żeby nie wylądować czasami w koszu. Niestety nie mam warunków do mycia auta samemu, a chcąc na myjni umyć samemu dostało mi się nieźle (oczywiście słownie).
damian Posted June 13, 2011 Report Posted June 13, 2011 tylko nie wiem czy wszyscy o tym samym myślą, bo ciśnienie z myjki nie wpływa na wosk, ale chemia już tak typu mikroproszek, czy ostra aktywna piana...
Mazek Posted June 13, 2011 Report Posted June 13, 2011 Około 3 razy "mycia" proszkiem lub więcej, mocno, a nawet usuwa wosk z karoserii.
kedar Posted June 29, 2011 Report Posted June 29, 2011 tylko nie wiem czy wszyscy o tym samym myślą, bo ciśnienie z myjki nie wpływa na wosk, ale chemia już tak typu mikroproszek, czy ostra aktywna piana... Czyli samo płukanie auta nawoskowanego FK 1000 nie usunie wosku?! Właśnie o to mi chodzi, mogę opłukiwać częściej autko, a myć raz na 2 tyg.szamponem bezpiecznym dla wosku.
dzinkins Posted June 29, 2011 Report Posted June 29, 2011 tylko nie wiem czy wszyscy o tym samym myślą, bo ciśnienie z myjki nie wpływa na wosk, ale chemia już tak typu mikroproszek, czy ostra aktywna piana... Czyli samo płukanie auta nawoskowanego FK 1000 nie usunie wosku?! Właśnie o to mi chodzi, mogę opłukiwać częściej autko, a myć raz na 2 tyg.szamponem bezpiecznym dla wosku. dokładnie jak nie jest bardzo brudny - to opłukać (wybrać myjnie z programem z wodą zdeminerelizowaną) - ręcznik do osuszania - QD - mikrofibra i o żywotność wosku się nie martw
Recommended Posts