Aoox Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Przedmiotem mojej 10 godzinnej pracy był zaniedbany Fiat Ducato z 2007 roku. O auto ewidentnie nikt w środku nie dbał, ale na szczęście pod grubą warstwą kurzu i piasku plastiki były w dość dobrym stanie. Jako, że jest to moje aktualne narzędzie do pracy, byłem zmuszony wykonać deatling etapami w ciągu 3 dni. Zdjęć nie mam zbyt dużo, bo czas gonił. Będą następne relacje z korekty lakieru oraz detalingu strefy ładunkowej, czyt. paki . Użyte środki √ APC 3C Concept (rewelacyjne) √ 3M Glass cleaner √ Meguiar's Natural Shine √ 303 Aerospace protectant √ RM 760 √ MF od ShowCarShine √ pędzelki √ patyczki kosmetyczne √ odkurzacz ekstrakcyjny Karcher √ klucze do odkręcenia foteli √ 2 x Kwazar Mercury + Kwazar Venus √ stare szczoteczki do zębów Before During After Uprzedzając pytania. Materiałowe nakładki na podłokietniki były wcześniej wyciągnięte i wyprane, więc nie mam zdjęć before, czego bardzo żałuję, bo wyglądały tragicznie. Na zdjęciach nie ma jeszcze nowego oryginalnego gumowego dywanu, który zagościł następnego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Bardzo ładna relacja i praca zrobiona przy dostawczaku. Ciekawe czy ludzie użytkujący samochód będą doceniali i szanowali pracę włożoną przy aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 +30% do przyjemności z jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danio Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Patrząc na zdjęcia przed, myślę że nawet 130% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witles Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Od razu przyjemniej się pracuje, choć faktycznie wnętrze nie było jakoś specjalnie poniszczone Ładny golf VI highline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Dziękuję za miłe słowa. Dziś wsiadł znajomy i powiedział, że w środku wygląda jak nówka. Co do Golfa, to jest wersja GTD, a nie highline . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qob Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Aoox, świetna robota. Tak właśnie czyści fury detailer. Nie po wierzchu, a odkręca fotele i podłogę Cieszy mnie fakt, że nawet o "woły robocze" zaczyna się dbać. Zawsze dziwiło mnie, że ludzie jeżdżą usmarowanymi dostawczakami - przecież to wizytówka firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witles Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Aoox, aj to przepraszam ale jedyny słuszny kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 qob, jestem tego samego zdania co do dostawczaków. Co odkręcania foteli i innych plastików, to tu się inaczej nie dało. Choć nawet w swoim Polo ostatnio wyciągałem przednie fotele w celu dokładnego odkurzenia auta . witles, kolor może i słuszny, ale lakier jest w strasznym stanie i rysuję się nieziemsko. Latem będzie korekta, oj będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qob Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Wiem, o czym mówisz. Jak mówię znajomym, że odkurzanie potrafi mi zająć 12 godzin, to mi mówią "tak, chyba jak wyciągasz wykładzine z auta" Prawda jest taka, że faktycznie wyciągam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 9 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Profi robota, az milo sie patrzy na takiego dostawczaka, czystszego niz wiekszosc samochodow osobowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Super !!! A oglądało mi się tym bardziej przyjemnie bo mam takie same "narzędzie pracy" Nie tak "upasione" - webasto, ale fotele ta sama opcja. czekam na relacje z lakierem Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Super relacja, pięknie wyszła włożona praca , lubie takie relacje gdzie auto po czyszczeniu wyglada jak nowe, ciekawe co szef powiedział jak zobaczyl twoje autko w srodku, jak sądzę to jezdzi teraz twoim ducatem a oddal ci swoja bmw 7 Super relacja, fajna praca, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinrock Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Świetna relacja Pewnie połowę czasu poświęciłeś na pstrykanie fotek Powiedz mi, nie miałeś problemów domyć osłony za fotelami samym RM760? Aż ciężko mi uwierzyć że takie plamy zeszły bez wspomagacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Kolejny dostawczak przywrócony do ładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
npiotr Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 ładnie wyszło, a plastiki widać że nie zniszczone. To czekamy na korektę lakieru i relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 gruby_RS - jedyne czego mi brakuje, to 3.0 HDI 160 PS. Ale na dniach mały wirusik się pojawi. Sebastian - szefem jestem sam dla siebie, więc masz racje, że szef jeździ Ducatem, ale przyjemniejsza wersja z BMW 7 to dalekie plany . sinrock - tam gdzie bród był wżarty konkretnie, spryskiwałem APC 3C Concept w stężeniu (z ciepłą wodą) w stosunku 1:4 + szczotkowanie i puszczało. A wszystkim dzięki wielkie za to, że potraficie docenić moją pracę. To zdecydowanie motywuje do działania. Piszę to dlatego, ponieważ dziś odebrałem auto od mechanika, który wymieniał mi linki od skrzyni biegów + wymiana tarcz + wymiana klocków + nowe oponki na przód. Siedział przy aucie prawie cały dzień z łapami brudnymi od smaru i bóg wie czego jeszcze. Oczywiście cześć jego syfu została na plastikach i dziś 2 godziny znów doprowadzałem auto do ładu. Po prostu krew mnie zalewa jak widzę tak chamskie zachowanie wobec czyściusieńkiego i zadbanego autka. Dobra, koniec OT . (musiałem się wygadać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boski Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Aoox, pięknie go wyczyściłeś , mam takiego samego tylko jumpera 2007 i też muszę się za niego wziąc. Ostatnio mocno go odkurzałem i mam problem żeby wybrać te tony piachu które są w otworach w podłodze w miejscach gdzie są śruby. Mam jeszcze pytanie, w wersji 2,2 masz takie fajne podlokietniki na drzwi? Mówisz że zawirusujesz? Fakt że 3,0 jest mocarz ale i ten daje radę. Super auto i masz swietnie wyposarzone Aha możesz dać linka do tego gumowego dywanika i podać cene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Fajna robota przy dostawczaku a tak off topic wiesz ze mamy wspolnych znajomych? w sumie z Toba to nawet jest rodzinka Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 boski, Dzięki, co sprzątanie mam problem z tymi zakamarkami ;D. Jest to motor 2.3, a nie 2.2. W tej chwili już jest po wirusie na 150 kucyków i śmiga już bardzo ładnie. Na dniach doszedł jeszcze xenon na soczewkach z Allroada. Te podłokietniki były z tą wersją tapicerki dostępne seryjnie. miHoo79, No coś ty? Nic mi nie wiadomo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Pokaż jak możesz zdjęcie z tymi soczewkami bardzo mnie interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Proszę bardzo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Najładniejszy i najbardziej zadbany dostawczak jakiego widziałem!!! Światła rewelka!!! Tak na marginesie zapytam, czy nie bałeś się że przemoczysz przegrodę pomiędzy kabiną a paką i że materiał się odklei?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 ale czaaad !! kurde pierwszy raz widzę Ducato z soczewkami.. ale xenon bez sprysków i samopoziomowania będziesz miał ? super kolorek też.. ogólnie cud, miód i orzeszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Aoox wszystko piknie tylko panowie z innego Ducato (srebrny albo taki jak mój ) będą mieli inne zdanie na ten temat. Spryskiwacze byly w opcji, ale takie "manual", xenony raczej chyba nie, moze w tym lifcie co teraz wchodzi do salonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi