Jump to content

polerka po słabym lakierniku

Recommended Posts

witam

malowałem owiewkę i zadupek motocykla po znajomości za 30zł, i jak można się domyśleć, mała szansa żeby to wyszło idealnie, niestety fundusze nie pozwoliły na nic lepszego, zastanawiam się czy poprawi to polerka, jeżeli tak to jakim papierem i pastą polerską,

lakier jest koloru czarnego, a wady malowanie to w kilku miejsca takie malutkie dołki, i lekkie nierówności

z góry dziękuje za wszelką pomoc

tak jak napisałem zdarzają się takie dołeczki, i w jednym miejscu taka jakby falki na lakierze, nie wiem jak to dobrze wytłumaczyć

fotki mogę dopiero jutro wstawić i czy do czegoś takiego się nada pasta polerska rapid ultra?

Falki - rozumiem, że chodzi Ci o "skórkę pomarańczową". Da się to usunąć - papier na mokro 2000, następnie możesz 2500 i wtedy wypolerować na błysk :). Ale ręcznie tego nie wyprowadzisz - maszyna i pasty.

Delikatna skórka pomarańczowa nie jest błędem lakiernika, jeśli na całym samochodzie jest identyczna świadczy to tylko o tym że lakiernik położył idealnie lakier i nie poprawiał polerując. Na moto mogło mu to wyjść przypadkiem bo małe elementy, ale jeśli chcesz pozbyć się tego zmatuj cały element papierem wodnym na klocku i później wypoleruj.

A najlepiej wrzuć jakąś fotkę, będzie obraz tego lakieru.