k24 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy projekt detallingowy, ale wszystko robię zgodnie ze sztuką, mimo że mam 17 lat A3 należy do mojej mamy, jest z 1996 roku. Od kupna wymienione wiele części mechanicznych, więc pomyślałem że warto zająć się także lakierem. Detalling Audi będę przedstawiał w kilku/kilkunastu fazach ponieważ jeszcze trzeba odwiedzać szkołę Zabawki których będę używał przy samochodzie: Garaż do prac 6mx5.5m Kesrtel SIM180 Menzerna FG500, FF3000 Pady Flexipads/styl menzerna 135mm/80mm Karcher 4.00 EcoSilent PB TR PB B&B PB B&S PB QD+ DJ LP DJ BV PRO DJ DW Meg GC Meg APC Glinka BH soft FK 1000p DG #901 ValetPro BlueGel AG Body Shampoo Conditioner AG SRP AG Interior Shampoo AG Vinyl & Rubber AG Engenia & Machine AG Instatn Tyre Dressing AG Bumper Care AG Fast Glass Sonax do chromu i aluminium Pędzelek ValetPro Plus-10 link do albumu z testerami: http://s1118.photobucket.com/albums/k611/k2421/Kolekcja/ Na A3 jest masa swirli, kilka hologramów i ślady po zaprawkach na masce. Mimo to nie jest źle z tym samochodem porównując do niektórych projektów na forum 06-06-2011 Pierwszy dzień zabawy Auto zostało umyte w sobote i do dzisiaj zrobiło ok 150km więc było lekko zakurzone. QD+ w zupełności wystarczył do usunięcia kurzu. Użyłem Plus-10 do usunięcia smoły, której nie było zbyt wiele. Potem w ruch poszła glinka BH, a jako lubrykant woda z minimalną ilością DG 901. Szybka ocena stanu lakieru pod halogenem: Do oklejenia użyłem zwykłej taśmy malarskiej. Kilka zdjęć 50/50 na przednim błotniku po FG500 na białym padzie. Stan lakieru po FF300 na pomarańczowym padzie: Na dzień dzisiejszy to tyle, jutro maska, drugi błotnik, zderzak i lampy . Pozdrawiam wszystkich i dzięki za przeczytanie tematu i wyrażenie swoich opinii!
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Chłopie jak przeczytałem spis chemii to mnie przytkało ale na szczęście okazało się że to testery i odzyskałem oddech inaczej wpadłbym w kompleksy bo pamiętam jak ja zaczynałem..... Gratuluje fantastycznego koloru jak się postarasz tak jak na pierwszym elemencie będzie szał
Moderator rychu Opublikowano 6 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Widać, że Ci nieźle idzie ta korekta lakieru. Olej szkołę i zajmij się autem Co tam w czerwcu w szkole można robić
yukon Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 nie namawiajcie chłopaka do złego ja olałem szkołę już w kwietniu i w rezultacie mam 2 z chemii zapowiada się ciekawie
artur82135 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Gratuluje zapału do pracy:) kolejny posiadasz A3:D:)
k24 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 spokojnie panowie, tylko do piątku musze chodzić głównie w tej korekcie chodzi o usunięcie swirli bez nadmiernego ściągania klaru, auto jest używane codziennie i w bardzo różnych warunkach, więc 100% korekcji totalnie mija się z celem. Gdy robiłem zdjęcia 50/50 wpadł kuzyn, popatrzał i zapytał kiedy znajde czas na jego golfa
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Gdy robiłem zdjęcia 50/50 wpadł kuzyn, popatrzał i zapytał kiedy znajde czas na jego golfa Tak się to zaczyna a później chodzisz nie ogolony nie wyspany a dzień zaczynasz od włączenia kompa i forum Potem nie kupujesz np nowych spodni bo generalnie pasowało by kupić nowy wosk itp...Wpadłeś,przepadłeś inaczej mówiąc witaj wśród tych którzy dziwne rzeczy robią
damian Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Popraw sobie wiek w profilu, chyba że specjalnie teraz napisałeś, że masz 17 licząc na pobłaźliwość Czekamy na dalszą część
Camel- Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 k24, hehe. Pamiętam jak mi mówili w Twoim wieku, że jestem zajadły. Ale gdybym posiadał wtedy taką wiedzę jak Ty teraz... może nie trzeba byłoby malować Merca od nowa? Generalnie fajnie się zaczyna, ale troche się zdziwiłem, że zacząłeś i skończyłeś na jednym błotniku. Przez te dwie godziny zrobiłbyś spokojnie dwa elementy. Brakuje mi fotek sprzed mycia i w trakcie mycia Czekam na więcej damianTDCi, myślę, że w wieku 41 lat mało kto chce odwiedzać szkołę
yukon Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 damianTDCi skoro chodzi do szkoły to pewnie ma te 17lat czy to jakieś zło?
k24 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Camel-, ogólnie wyglądało to tak, że kuzyn wpadł, pogadaliśmy i wybyłem z garażu. Wróciłem po ponad godzinie i dalej zajmowałem się autem. Skończyłem błotnik, i poszedłem kontunować prace i zrobiłem maske , zaraz zrobię update Zresztą, przed myciem auto i tak było czyste, więc nie byłoby na co patrzeć
alan Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Hej. Ja mam 19 lat i ostatnio polerowałem Honde Cr-V (taty) Trochę roboty było. Efekt można powiedzieć identyczny. Nie ma rysek i kółek. jeśli masz A3 to zapraszam do klubu http://www.a3-club.net
damian Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 damianTDCi skoro chodzi do szkoły to pewnie ma te 17lat czy to jakieś zło? a czy ja piszę, że zło jak najbardziej ok, że są coraz młodsi tutaj na forum co potrafią prawidłowo zadbać o auto
alan Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 damianTDCi skoro chodzi do szkoły to pewnie ma te 17lat czy to jakieś zło? a czy ja piszę, że zło jak najbardziej ok, że są coraz młodsi tutaj na forum co potrafią prawidłowo zadbać o auto Dokładnie. Dłużej posłuży. No i przy odsprzedaży duży +
k24 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 alan, jestem zalogowany na tym forum, ale go nie trawie. Zostaje dzisiaj w domu, dopiję kawe i idę działać
Camel- Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zostaje dzisiaj w domu, dopiję kawe i idę działać No i to mi się podoba
Xeper Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 głównie w tej korekcie chodzi o usunięcie swirli bez nadmiernego ściągania klaru, auto jest używane codziennie i w bardzo różnych warunkach, więc 100% korekcji totalnie mija się z celem Podoba mi sie Twoje racjonalne podejscie do tematu Ten kolor jest bardzo atrakcyjny i świetnie wygląda doprowadzony do ładu. Masz zaplecze, masz miejsce, masz zapal i wiedze - wszystko czego potrzeba... Powodzenia!
kempus Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Gdy robiłem zdjęcia 50/50 wpadł kuzyn, popatrzał i zapytał kiedy znajde czas na jego golfa Tak się to zaczyna a później chodzisz nie ogolony nie wyspany a dzień zaczynasz od włączenia kompa i forum Potem nie kupujesz np nowych spodni bo generalnie pasowało by kupić nowy wosk itp...Wpadłeś,przepadłeś inaczej mówiąc witaj wśród tych którzy dziwne rzeczy robią skąd ja to znam? Albo raczej moja dziewczyna? "I co, znowu ten samochód!"
k24 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 kempus, moja też ma ciągle problemy że więcej czasu spędzam w garażu niż z nią
Sebastian Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Swietnie sie zapowiada oby wieciej takich zdjec i pracy odmladzajacych fajne autka
artur82135 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Poprostu to uzaleznia;p jak zobaczylem to forum to mowie kupie wosk i bedzie super ale teraz;p kazda zlotowka jest odkladana na kosmetyki;p ale podobno sie zwraca a jeszcze ile frajdy przy tym i satysfakcja z bardzo zadbanego samochodu;d:)
piterka9 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 artur82135, dokładnie. Detailing stał się również moim nałogiem. Tez sprawia mi to ogromną satysfakcję. Autko naprawde bedzie wygladac niesamowicie jak skonczysz. Powodzenia w daleszej pracy
k24 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 walcze z lakierem od 7 rano, co prawda z małymi przerwami. Zostały mi drzwi, błotnik, klapa bagażnika i zderzak tył. Potem LP na rotacji, BH na gąbkowym aplikatorze i 2x DJ BV pro.
yukon Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 do szkoły też dzisiaj olałem i wziąłem się za mycie
kaffel123 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 yukon, k24, Oj nie ładnie chłopaki Szkoła ważna ALE auto najważniejsze Praca fajna no i moim zdaniem jeden z najładniejszych kolorów pasujących do a3. W domu mam siostrę i mamę. Jak one obie się włączą, że bym tylko auto czyścił czy coś podobnego to kłaniajcie się narody. Odrazu robie zwrot na pięcie i rura do garażu zamykam się i pracuje przy autkach Przez nie nawet ostatnio zapomniałem położyć cleanera pod wosk. No cóż takie Nasze ciężkie życie
Rekomendowane odpowiedzi