Jump to content

POLISHANGEL Majeste de Passion vs Zymol Concours

SJake

Recommended Posts

Zrobiłem sobie małe porównanie - całe auto 50:50.

Woski zostały nałożone pod idealnie przygotowaną powierzchnie z czwartku na piątek. Zostały wygrzane, wypocone. Auto wyjechało z garażu po 20h.

Każdy z nich na dedykowanym cleanerze. 8-)

83449369150407493905.jpg

Samochód zrobił 500km przez upał, kurz, owady. Garażowany od piątku do poniedziałku pod chmurką.

Prosto z drogi wjechał na myjnie bezdotykową

Film:

Powiem tylko, że jestem trochę zawiedziony. :(

Pytanie który jest który? :o

• Administrator
Pytanie który jest który?

Czyli zdjęcie z woskami nie wskazuje który jest po której stronie ? ;)

To jakieś nowe opakowanie Majeste,czy wersja "przedprodukcyjna" ?

Może to kwestia strumienia, ale prawa strona lepiej spływa...

A nie znam żadnego z produktów :oops:

Teraz pytanie czy się zawiodłeś na drogim Zymolu czy na Polishangel, który pomimo lepszej specyfikacji (opis) nie może się z nim równać 8-)

To jakieś nowe opakowanie Majeste,czy wersja "przedprodukcyjna" ?

Jest to nowy szklany słoiczek. Poprzednie były z tworzywa.

Czyli zdjęcie z woskami nie wskazuje który jest po której stronie ?

:song: Taaa... ;)

Może to kwestia strumienia, ale prawa strona lepiej spływa...

To nie kwestia strumienia. Efekty są takie same niezależnie od podejścia i kąta natarcia wody.

drogim Zymolu

Mhm... Wygląd różnice są mało zauważalne.

Poślizg - Majeste WIN - lepszy, śliski, gładki.

Aplikacja Cleaner - Tego się nie spodziewałem, ale Esclate pobił HDC! Nie ma najmniejszych problemów z dopolerowaniem przyschniętych części, a poślizg i gładkość jest rewelacyjna.

Aplikacja wosk - tutaj lekko prowadzi tez Majeste - może sobie przyschnąć i nie ma problemu z dopolerowaniem.

Wydajność - no i tutaj górę bierze Concours. Na poł auta zużyłem jakieś 8-10g POLISHANGEL. Gdzie przy Concoursie wyszło mi max 3-4g.

"Sziting" "Bidding" itd - to jak widać powyżej. :|

Po stronie pasażera jest Concours

Prawda :)

• Administrator

Na moim aucie Concours trzyma się póki co 2 tygodnie, raczej bez większych problemów.

SJake, Majeste ma jakiś szczególny zapach ? Zapach Concoursa skutecznie mnie odrzuca od tego wosku :/

Polishangel zrobił niezłą robotę, ciekawe jak będzie z wytrzymałością dłużej dystansową.

Choć dla mnie cena majestate jest jednak troszke za duża.

[ Dodano: 6 Czerwiec 2011, 17:29 ]

a moze tak jak pisze maq, concours nie ma mieć takich właściwości, może przy nawoskowaniu całego auta wygląd Z. byby lepszy.

Masz może jeszcze jakiś wosk żeby porównać z majestate? nawet jakiś megs albo coli.

• Administrator
troszke za duża.

Czy ja wiem ? Jeśli porównasz co za tą cene dostaniesz u konkurencji, to nie byłbym taki pewien czy to jest tak dużo ;)

Cena Concoursa = 2,5x Majeste.

jakiś wosk żeby porównać z majestate? nawet jakiś megs albo coli.
Co najmniej bez sensu byłoby to porownanie z Colli i Megsem, jedynym godnym woskiem w tym zestawieniu byłby SV Concorso :)

• Administrator

Akurat tu nie chodzi o skład tych wosków, tylko target i przeznaczenie. Nie widujesz chyba w Auto Świecie testów porównawczych Forda Fiesty i Mercedesa SL ? ;)

Evo, masz racje :) Ale chciałbym tak czy inaczej zobaczyć poprostu porównanie z jakimś woskiem który ma dobry "sziting żeby wykluczyć słabości Zymola w teście :) A pewno coś takiego ma w sojej artylerii SJake

"Szitting" to jeden z kilku elementów na jaki składa się ogolna ocena wosku, obserwując ten element wiemy tylko, że wosk ładnie odprowadza albo nie wodę. Dobry "szitting" mają woski Migliore i tylko tym mogą się pochwalić :)

Filmiki porównujące Zymola do innych wosków poniżej:

http://www.google.com/search?q=Zymol+Co ... 59&bih=777

Polish Angel Majeste de passion:

SJake, Majeste ma jakiś szczególny zapach ?

Taka dobra pasta do butów ;) pomieszana z olejkami, kwiatem - nie jest topowy.

Concours Zymola wali taką tanią landryną made in USA z lat 50.

A pewno coś takiego ma w sojej artylerii SJake

Konrad - co wybierasz?

Coli 476?

FK 1000 Hi Temp?

PinkWax?

A może Coli 885?

Zaino Z-2?

Jakąś ciemną maskę zawsze się znajdzie. ;)

Zymol ogolnie ma dobry look - lecz majeste nie odbiega mu wcale. Różnica jest nieznaczna - niezauważalna. Samochód oglądało 5 "woskarzy". Żadnemu nie zdradzałem co jest co tylko pochwaliłem się, że zrobiłem Zymol50:50Majeste. Róznica w wyglądzie hmmm... no nie ma róznicy prawie. Cmokali chodzili - i tyle... nikt nie podjął się oceny. Może myśleli, że to podpucha :mrgreen:

Mnie smuci jedynie fakt, że przegrał na tak wielu pozycjach. Leżał mi ten Concours już od gwiazdki i chciałem go miec na specjalne okazje - a tak... tak to chyba sprzedam i dozbieram na Crystal Rock-a.

Zymol Concours to wosk dla aut wystawowych. Ogólnie "Ni ma szału... "

Dziwny ten cały Twój test, bo miałem Concoursa i nie zgodziłbym się z żadną wypowiedzianych przez Ciebie opinii... Po tej wypowiedzi, to już w ogóle nie jestem pewien, czy aby na pewno mówimy o tym samym wosku:

Concours Zymola wali taką tanią landryną made in USA z lat 50.

Nie wiem co prawda, co miałeś na myśli pisząc to zdanie (chyba nie miałem bezpośredniej styczności z "taką tanią landryną made in USA z lat 50"), ale dla mnie jest to zapach kokosowo-migdałowy :roll:

Coli 476?

FK 1000 Hi Temp?

PinkWax?

A może Coli 885?

Zaino Z-2?

hymm :) może 476? Bo fk to w sumie full syntetyk.

Zymol ogolnie ma dobry look - lecz majeste nie odbiega mu wcale. Różnica jest nieznaczna - niezauważalna. Samochód oglądało 5 "woskarzy". Żadnemu nie zdradzałem co jest co tylko pochwaliłem się, że zrobiłem Zymol50:50Majeste. Róznica w wyglądzie hmmm... no nie ma róznicy prawie. Cmokali chodzili - i tyle... nikt nie podjął się oceny. Może myśleli, że to podpucha

ja też w żyicu bym 50/50 na masce nie dostrzegł różnicy między żadnymi woskami, ale na całym aucie to już inna sprawa.

lukwawa, wszystko okej, ale w tym teście własnie na niego zwracamy uwagę

[ Dodano: 6 Czerwiec 2011, 18:09 ]

tak to chyba sprzedam i dozbieram na Crystal Rock-a.

uuła to już inna sprawa :)

ja też w żyicu bym 50/50 na masce nie dostrzegł różnicy między żadnymi woskami, ale na całym aucie to już inna sprawa.

Ja mam całe Auto ;)

Różnice widać wieczorami w orosieniu.

O to, to cynamonem też pachnie, ale landryną?
;)

Jadłem niegdyś taką landrynę made in USA w bordowym papierku. Wyplułem - ale smak czuje do dziś. Zapewne była cynamonowa...

Edit:

Fakt - już wiem jak pachnie cynamon - porównałem z CINI MINIS.

hymm może 476?

Zrobię na dniach na S6.

Dziwny ten cały Twój test, bo miałem Concoursa i nie zgodziłbym się z żadną wypowiedzianych przez Ciebie opinii... Po tej wypowiedzi, to już w ogóle nie jestem pewien, czy aby na pewno mówimy o tym samym wosku:

Hmmm... co w nim dziwnego - Zwykłe 50:50.

Wosk jest ORI z USA - ma certyfikat, rachunek, alles.

SJake, jakbyś się decydował sprzedawać ten wosk w rozsądnej cenie (czyt. poniżej tej z zymol.com), to daj znać

OK. ;)

Ale cena raczej będzie max 25% niższa niż w PL. ;)