Administrator Evo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dzięki uprzejmości EXCEDE miałem możliwosć przetestowania 2 produktów z nowej linii kosmetyków firmy Auto Finesse, cleaner Rejuvenate oraz quick detailer Glisten, tutaj opiszę moje wrażenia po użyciu cleanera Jak wszystkie produkty AF, również Rejuvenate wychodzi ładnym,efektownym opakowaniu : Produkt jest koloru białego, ma dość mocny chemiczny zapach, trochę jak Fast Cut. Tu trzeba przyznać, są cleanery które pachną duuużo lepiej. Konsystencja jest dość wodnista, podobnie do DJ Lime Prime i SV Cf. Obiektem testów było moje auto, a konkretnie lusterko i kawałek błotnika. Tydzień temu ściągnałem naklejke która jeździła na lusterku od ponad 2 lat : Z racji tego że brak ostatnio czasu, nic z tym potem nie zrobiłem, żadnego cleanera czy nawet środka do usnięcia resztek kleju. Do testów używałem aplikatora Zaino, na lusterko tylko twardej strony. Małe 50/50 : I całość zrobiona : Jak widać, produkt poradził sobie bardzo dobrze. Dzięki niewielkim właściwościom ściernym, bez problemu usunął zmatowienie w miejscu naklejki, gdzie lakier nigdy nie był korygowany. Również resztki kleju i innego syfu który się przykleił przez ten tydzień nie stanowiły zadnego problemu. Cleaner daje sie ładnie wypracować, tak że niewiele zostaje do starcia z lakieru MF,nie ma mowy o żadnym smużeniu. Następnie przyszła pora na trochę większy fragment : Tu z kolei użyłem tylko miękkiej strony aplikatora : Nie zrobiłem niestety sensownych zdjęć lakieru przed, ale powiedzmy że był w stanie na 3- w tym miejscu. Ostatnia korekta miała miejsce w sierpniu,a po zimie auto widziało tylko cleaner na maszynie. Różnica widoczna nawet bez lampy: Tu lakier pod fleszem : A tu z Brinkmannem : Jak widać głębsze ryski zostały, ale w sumie ciężko żeby bylo inaczej. Hologramy od wycierania,drobne zmatowienia i swirle zostały bez problemu usunięte, lakier mocno "przejrzał". Ostatni aspekt na który zwróciłem uwagę, to brudzenie plastików, a raczej jego brak Na tym zdjęciu na fragment ~5 cm nałożyłem cleaner i zostawiłem na 10 min. Po starciu prezentowało się to tak : Podsumowując, AF wprowadziło na rynek rewelacyjny produkt, bardzo łatwy w użyciu i dający niezłe rezultaty. Na ocenę końcową poczekam do czasu aż będe miał okazję potestować go na maszynie, ale z recenzji innych wynika że wtedy jest jeszcze lepiej. Jeśli ktos szuka czegoś do szybkiego odświeżenia lakieru finishem, to tutaj Rejuvenate sprawdzi się idealnie, przygotowując od razu lakier pod wosk.
lakikwap Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Evo, możesz w jakiś sposób porównać z DJ LP ? Może jakieś małe starcie na leonie?
Administrator Evo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Swoją butelke LP sprzedałem dawno temu, i nie mam teraz żadnego innego ściernego cleanera pod ręką. LP pracuje się podobnie, ale żeby osiagnać podobne rezultaty trzeba dłużej się napracować,przynajmniej ręcznie.
niedzwiedz Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Ile czasu zajeła ci ręczna praca tym cleanerem przy lusterku?
Administrator Evo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Jakieś 10 minut łącznie z robieniem zdjęć.
Justyna Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 wygląda na to, że to całkiem fajny produkt. Poczekam aż popracujesz na maszynie z nim
Sucre Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Więc już wiem co zakupić gdy opróżnię moją butelkę djlp
gruby_RS Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 OT: Evo (alias M*** ) nie szkoda prosiaka? pare koni pewnie zdechło.... OnT: Dobry test, gdyby nie smrodek a`la 3M są zadatki na podium cleanerów. Pozdro
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 gruby_RS, ten na klapie został, ale jego dni też są policzone SV CF niby też nie pachnie fiołkami, ale przynajmniej nie jest męczący. No może męczący to złe słowo, ale nie jest nieprzyjemny. I to nie tylko kwestia cleanera, bo ich QD też nie powala zapachem,co trochę dziwi bo jak mówił EXCEDE w innym temacie, woski potrafili zrobić pachnące
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Z produktów, które czuć chemią to Rejuvenate, Tripple -AIO (już mniej), Glisten -QD (słabiej wyczuwalny) i Crystal (czuć alkohol ) -do szyb. Reszta bardzo ładnie pachnie Szczególnie zdziwiony byłem zapachem Gloss'a do opon, nie wiem jak im się to udało, zapach jak na dressing do opon jest piękny, a najlepiej pachnie szampon, soczystymi, świeżymi winogronami
k24 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 EXCEDE, czy to co masz w ofercie na stronie to wszystkie ich produkty?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 k24, Mamy wszystkie dostępne produkty Auto Finesse, oprócz sealanta Tough Coat, który został niedawno wprowadzony do sprzedaży oraz pre-washa Zest, który nie jest jeszcze oficjalnie sprzedawany.
capricorn Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 , ten na klapie został, ale jego dni też są policzone Jak tak możesz sumienia nie masz
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 capricorn, nikt mi nigdy nie machał, to zdejmuje
TWes Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 capricorn, nikt mi nigdy nie machał, to zdejmuje W dodatku jak twój wierny rumak "wyzionął ducha" to się żadna subaryna nie zatrzymała
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 O to to ! Nie zapomne im tego
pietras_wawa Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Dzisiaj miałem przyjemność przetestowania Auto Finesse Rejuvenate Na zdjęciu autko mojego kolegi Szymka, kupione w marcu tego roku. Samochód umyty został BH Surfex HD oraz pianą aktywną VP Snow Foam Combo: Użyłem takze glinki. Trochę zabawy aplikatorem i gołym okiem widać efekty pracy. Aplikator był biały a zrobił się czarny Nie wiedziałem że jeszcze tyle syfu jest na masce. Maska po użyciu cleanera. Zdjęcie nie oddaje w pełni rezultatu pracy. Lakier na żywo po użyciu clenera mocno się oczyścił, nabrał głębi i połysku, efekt super! Jego rzadka konsystencja powoduje że przyjemnie pracuje się z tym produktem. Zapach chemiczny, typowy dla cleanera. Według mnie to świetny produkt i każdemu mogę go polecić.
blaszczu Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 A jak z wydajnością tego produktu? Póki co czytając ten test jestem na tak, żeby sobie zafundować ten cleaner
Administrator Evo Opublikowano 12 Października 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Jak każdy inny z wysokiej półki, wydajność bardzo wysoka.
blaszczu Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Jak każdy inny z wysokiej półki, wydajność bardzo wysoka. W takim razie już zdecydowałem, że zakupię ten cleaner A jak jest z jego nakładaniem za pomocą maszyny? Z jaką prędkością należy go potraktować?
Mkei Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Witam, Ja dziś na rotacji nakładałem z prędkością 1100-1200. Miało być tylko nałożenie clanera, ale w ramach testu sprawdziłem co można z niego wyciągnąć Samochód mojej rodzicielki VW Beetle, lakier jak widać na zdjęciach kompletnie skatowany. Pady polishing & finishing. po prawej stronie taśmy to rysy : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Efekty przeszły moje oczekiwania Usunięcie znacznej ilości rys, łatwość rozprowadzenia, oczyszczenie i wyciągnięcie koloru
kupusso Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Z jaką prędkością należy go potraktować? Tak jak inne czyli z najniższą
Administrator Evo Opublikowano 15 Października 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Z jaką prędkością należy go potraktować? 1200 i ogień W sumie do 1500 jest grzeczny, wyżej nie próbowałem bo po co
Sucre Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Evo pod względem ścieralności do jakiego innego cleanera byś go porównał bo widząc Mkei'a to może to być fajny one step.
Administrator Evo Opublikowano 15 Października 2011 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Trochę mocniejszy od Lime Prime
Rekomendowane odpowiedzi