kowjack Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam. Po przeczytaniu wielu tematow na forum i po nie udolnej polerce lakiernika sam sie zabralem za moje autko . Uzyte kosmetyki to : 1. Mycie - Swissax Car bath , rekawica - Turtle Wax Ice Microfibre-max Wash Mitt 2. Przygotowanie powierzchni - Meguiar's Smooth Surface Clay Bar glinka 3. Polerowanie - Silverline Storm Rotary Polisher , 3M Perfect-it III Rotary Backing Plate 125mm ,3M Perfect-it III Compounding Pad Green , 3M Perfect-it III Polishing Pad Yellow 150mm , 3M Perfect-it III Finishing Pad Blue 150mm , 3M Perfect-it III Triple Polish/Compound Pack 4. Czyszczenie - Swissax Cleaner Fluid Pad , Swissax Cleaner Fluid Regular , Swissax Cleaner Towel 5. Woskowanie - Swissax Wax Applicator , Swissax Blau-Weiss 6. Konserwacja - Meguair's Ultimate Quik Detailer 7. Opony - Meguiar's Endurance High Gloss , Meguiar's Tyre Dressing Applicator Pad 8. Felgi - MONSTER SHINE DELUXE BRUSH , Meguiar's Hot Rims All Wheel Cleaner , Simoniz orginal wax , Alloy Wheel Repair Kit by Planet Polish 9. Plastiki zewnetrzne - Meguiar's Ultimate Protectant , Meguiar's Natural Shine 10. Plastiki wewnetrzne - Meguiar's Ultimate Protectant , Meguiar's Natural Shine 11. Polerowanie metalu - Meguiar's All metal Polysh 12. Szyby czyszczenie - Meguiars NXT Generation Glass Cleaner 1 3. Szyby konserwacja - Rainx Rain Repellent , Autoland Anti fog Jest to moj pierwszy projekt , wiec prosze o wyrozumialosc i licze na sugestie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Super. Pokazałeś zdjęcia umytego i odkurzonego auta... tylko pomyliłeś chyba działy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Super. Pokazałeś zdjęcia umytego i odkurzonego auta... tylko pomyliłeś chyba działy 3. Polerowanie - Silverline Storm Rotary Polisher , 3M Perfect-it III Rotary Backing Plate 125mm ,3M Perfect-it III Compounding Pad Green , 3M Perfect-it III Polishing Pad Yellow 150mm , 3M Perfect-it III Finishing Pad Blue 150mm , 3M Perfect-it III Triple Polish/Compound Pack Efekt fajny , tylko 0 zdjęć przed, po, 50/50 więc nie bardzo jest co oceniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 I do tego trzeba klikać w zdjęcia, żeby powiększyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qob Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 paluch nikt nie zarzuca kowjackowi, że auto bez korekty. Passat czysty i zadbany, ale utarło się, że w dziale "pokaż swój blask" zdajemy choćby częściową relację z procesu (przed/w trakcie/po). Czyste auto możemy natomiast pokazać w temacie "nasze pieszczochy". Dlatego zgadzam się z Liamem. Forum czytam od dawna i widzę, że jego merytoryczny poziom spada. Bez urazy kowjack, bo auto ładnie zrobione tylko relacja słaba. Dorzuć zdjęcia "z przed i w trakcie", jeśli masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 3. Polerowanie - Silverline Storm Rotary Polisher , 3M Perfect-it III Rotary Backing Plate 125mm ,3M Perfect-it III Compounding Pad Green , 3M Perfect-it III Polishing Pad Yellow 150mm , 3M Perfect-it III Finishing Pad Blue 150mm , 3M Perfect-it III Triple Polish/Compound Pack Potrafię czytać Chodzi mi o to, że bez zdjęć w trakcie prac, ta ja też mogę stworzyć relację i napisać, że była pełna korekta i położony Swissvax Divine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neclocus Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 @ kowjack, fajna praca, zadbane autko, tym bardziej ze pierwsze koty za ploty : ) I do tego trzeba klikać w zdjęcia, żeby powiększyć i bardzo dobrze, duze zdjecia obciazaja niepotrzebnie ladowanie strony @ gob & Liam - primo kowjack przynajmniej sie stara a przy okazji uczy i dzieli sie z nami efektami swojej pracy, secundo dobry zwyczaj tzw. netykiety mowi ze to Administrator albo Moderator zwracaja uwage newbie na forum lub via PM a nie userzy pozdrawiam&EOT (sorry mod za ten post) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 kowjack, Wyszło fajnie, bardzo ładny kolor auta. Dziwna wersja Passata bo z zewnątrz wygląda na Highline a siedzenia w środu z Trendline/Comfortline, ale to Wyspy, tam wszystko jest odwrotnie Jak pracowało się Blau-Weiss i dlaczego ten wosk a nie inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowjack Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam . Przepraszm panowie ale zaladowalo sie tylko 10 fotek z 24 . Sam nie wiem czemu :-(. Zewnatrz 1 Auto zostalo umyte aktywna piana na myjni. 2 Po powrocie do domu zostaly umyte nadkola i pomalowane zaciski. 3 Ponowne mycie samochodu przy uzyciu Swissax Car bath . 4 Glinkowanie za pomoca Meguiar's Smooth Surface Clay Bar . 5 Obklejenie autka tasma 3m. 6 Polerka kazdego elemenu osobno pasty 3 M ( zielona , zolta , niebieska ) 7 Polerka chromowanych elementow Meguiar's All metal Polysh 8 Ponowne mycie samochodu Swissax Car bath. 9 Czyszczenie Swissax Cleaner Fluid Regular . 10 3 warstwy Swissax Blau-Weiss . 11 Nalozenie na plastiki zewnetrzne Meguiar's Ultimate Protectant . Srodek 1 Pranie tapicerki , podsufitki i boczkow , karcherem puzzi. 2 Spryskanie tapicerki i innych wszelakich materialow preparatem karchera zabezpieczajacym. 12 Nalozenie na wszytkie plastiki wewnetrzne Meguiar's Ultimate Protectant . 13 Nalozenie na plastiki wewnetrzne Meguiar's Natural Shine 14 Wszytkie uszczelki pokryte preparatem Autolandu do uszczelek 14 Mycie szyb wewnatrz i zewnatrz woda z plynem do naczyc i wykonczenie Meguiars NXT Generation Glass Cleaner . 15 Zewnetrzne strony szyb pokryte Rainx Rain Repellent . Komora silnika . Silnik zostal umyty przy pomocy preparatu do czyszczenia maszyn ktory u mnie w pracy uzywaja , i jedyne oznaczenie jakie znalazlem to " Loctite 7840 " . Na plastiki zostal nalozony Meguiar's Ultimate Protectant . Felgi . Felgi jako ze kupilem uzywane zostaly wyczyszczone Meguiar's Hot Rims All Wheel Cleaner ,preperatem do usuwanie naklejek usunolem wszelkie posostalosci po odwaznikach . Jako ze mialy male przetarcia uzyty zostal zestaw Alloy Wheel Repair Kit by Planet Polish - delikatne starcie papierem wodnym , nalozenie preparatu wypelniajacego , ponowne szlifowanie , nalozenie lakieru koloryzujacego i na koniec preparat zabezpieczajacy i cieniujacy . Felgi zostaly wypolerowane przy pomocy bialej past 3 m i nalozony wosk Simoniz orginal wax . Po skonczeniu prac autko pojeczalo do servisu gdzie odgrzybiono i uzupelniono klimatyzacje oraz polozono zabezpieczenie antykorozyjne . Calosc zajela mi 3 dni w goddzinach kiedy cora byla w przedszkolu i tak sie w to wszystko wciaglem ze wielu fotek nie zrobilem . Zaluje ze nie robilem fotek 50/50 bo wtedy najlepiej widac jak to wyglada ale jak juz wspominalem wczesniej jest to moj pierwszy raz i mialem prawo popelnic kilka bledow . Jesli to kogos pocieeszy w kolejce czeka peugeot zony i przy drugim autku bede czesciej pstrykal fotki tak jak 50/50 jak i przed i po . https://picasaweb.google.com/1081809144 ... mSz-WWhAE# Pod tym linkiem sa fotki lepszej jakosci . W orginale mam robione fotki w rozdzielczosci 3264*2448 i w powiekszeniu widac ze nie ma zadnych swirow i innych zeczy lecz niestety rozmiar jak i waga nie pozwalaja mi przeslac to na forum . @lukwawa wersja jaka kupilem to Comfortline , pare zmian tam wprowadzilem :-) . Odnosnie wosku, przeczytalem pare pozytywnych opini na temat w/w wosku i stad ten wybor . Jak sie pracowalo w/w woskiem ??? Jak dla mnie super i tak jak kolega z forum mi radzil nakladalem do rekoma . Nadmienie ze doswiadczenia nie mam zadnego , gdyz wczesniejsze kosmetyki jakich uzywalem to bylo przewaznie linia turtle . Kosmetyki firmy turtle i pochodne a Swissaxa to jak dla mnie przepasc . Wszystkim goraco polecam Swissax Car bath , Swissax Cleaner Fluid Regular , Swissax Blau-Weiss nadmienie jedynie ze nie jestem zadnym specjalista . Zaluje tylko ze kupilem duze opakowanie wosku poniewaz jest bardzo , bardzo wydajny a mam zamiar sprawdzic jeszcze zymola . @ gob jak najbardziej masz racje odnosnie malej ilosci fotek i za to wszystkich przepraszam i obiecuje poprawe przy nastepnym samochodzie :-) @Liam "Potrafię czytać Chodzi mi o to, że bez zdjęć w trakcie prac, ta ja też mogę stworzyć relację i napisać, że była pełna korekta i położony Swissvax Divine" a ja Ci powiem ze czemu fotki a nie filmik , bo fotki to ja CI w photoshopie moge wyedytowac . Wiesz ja tego nie robilem dla Ciebie lub kogos innego , robilem to dla siebie i jestem z mojej pracy bardzo zadowolony i tylko tyle jest mi potrzebne do szczescia . Jesli masz jakies konstruktywne uwagi bardzo chetne Cie wyslucham . Dziekuje i pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qob Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Fajnie, że podchodzisz do naszych uwag ze spokojem. Wzbogaciłeś relację o zdjęcia i opis, i wygląda to dużo lepiej. Forum jest miejscem wymiany spostrzeżeń. Ja komentuję auto (rewelacyjnie doczyszczone) i prezentację, Ty opisujesz środki, którymi pracowałeś pokazując mi wyniki. Win-win Trzymaj tak dalej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Że robota solidna, to było widać, brakowało mi fotek. Z tymi co dodałeś jest już lepiej. Okleiłeś szybę czołową do korekty, ale zapomniałeś o piórach wycieraczek. Nie było problemów z doczyszczeniem, bo zawsze jakieś drobiny pasty się przylepią? Kolor zacisków moim zdaniem trochę się gryzie z charakterem auta. Malowałeś proszkowo czy spray? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 stawiam na zestaw motipa do zacisków kawał roboty, następnym razem zrób foto z prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowjack Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Witam :-) Dziekuje panowie . @ Liam " Okleiłeś szybę czołową do korekty, ale zapomniałeś o piórach wycieraczek " Takich konkretow oczekiwalem :-) Nastepnym razem bede wiedzial ze przyda sie oklejenie wycieraczek bo slusznie zauwazyles ze trosze sie pobrudzily :-) Co do zaciskow to przeszukalem trosze internet i wybor byl pomiedzy zoltym czerwonym a niebieskim .Zolty jakos mi nie pasowal , niebieskiego uzywa firma tuningujaca opla i w wielu wypowiedziach wniosek byl taki ze w innym aucie niz opel niebieskie zaciski ( powiem delikatnie ) nie pasuja . Wiec zostal czerwony . Malowalem pendzelkiem falba do zaciskow firmy Halfords ( siec sklepow motoryzacyjnych na wyspach ) . W moim passacie zeby wymienic klocki trzeba podpiac pod komputer. Ale to podobno bo sam tego nie sprawdzalem . Serwisy robie zawsze u dilera . Dziekuje panowie i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Fajny efekt widze ze forumowicz tak jak ja z IRL. Pasty z Polski masz ??Czy IRL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 niebieskiego uzywa firma tuningujaca opla i w wielu wypowiedziach wniosek byl taki ze w innym aucie niz opel niebieskie zaciski ( powiem delikatnie ) nie pasuja . Niebieskiego używa też VW, właśnie w Passacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 i golfie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowjack Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam. Pasty jak i wszystkie kosmetyki mam z UK ( taniej ) . jesli zas chodzi o kolor zaciskow to zawsze mozna przemalowac :-) . macie moze jakies linki paska z niebieskimi zaciskami ??? Dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Pasek paskowi nie równy, zacisk zaciskowi też, ale tu masz: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 25&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi