KinceK Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2013 Staram się nie używać szpachli, bo ma tendencje do pękania - lepiej grubiej farby dać. Ale jak nie można inaczej to bardzo cienko daję - tutaj np. na fotelu kierowcy na oparciu była położona cienka warstwa szpachli. Ogólnie w większości przypadków sama farba daje radę. Pozdro.
DS_Tomek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 W przypadku pekniec najefektywniej jest je po prostu zmyc Pisze zupelnie serio, wiekszosc z nich to pewniecia starych warstw wykonczeniowych, a nie samej skory. Firmy oferujace profesjonalne preparaty do renowacji maja w ofercie zmywacze/rozpuszczalniki do skory. Za ich pomoca usuwa sie stare, popekane i przesuszone warstwy, po to aby na ich miejsce nalozyc nowe. Szpachlowanie powinno sie zostawic na powazniejsze wady (przypalenia, przeciecia, bardzo glebokie ubytki), chocby z tego wzgledu ze stare warstwy pokryte nawet najlepsza farba/szpachla beda nadal suche i podatne na pekanie....
Dystrybutor muzycom Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 samo pokrycie farbą i praca z produktem jest już bardzo dobre. Krycie może będzie nawet lepsze. Problem jak ta skóra wygląda po malowaniu, jaki ma chwyt. Na tych zdjęciach tapicerki tego nie widać bo to jasny kolor. Kurtka ze skóry jagnięcej, albo czarne fotele nieco inaczej wyglądają. Renoskór ma swoich odbiorców i grupę docelową. Jest to podstawowe narzędzie polskiego handlarza aut, jeśli chodzi o skórę. Ma swoje zalety (głównie cena), ale uczciwie sobie powiedzmy, że ta technologia do topowych nie należy. Pozdrawiam
JerzyF Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Bawiłem się i renoskórem i farbkami z Lederzentrum i na mniejsze otarcia Juvacuir Saphira oraz Renovating Cream też Saphir. Renoskór według mnie jest tu daleko w tyle jeżeli chodzi o trwałość. Pozostałe środki z czystym sumieniem mogę polecać. Oczywiście ogromne znaczenie ma przygotowanie skóry - to trzeba zrobić jak najdokładniej.
Rekomendowane odpowiedzi