Jump to content

Recommended Posts

Posted

Regeneracja lamp przednich. Pacjent z objawami katarakty. Ogólne zmętnienie i żółknięcie przednich ślepi potraktowane papierami wodnymi 400, 800, 1500, 2500. Usunięte zostały wszystkie większe i mniejsze rysy. Pozbyłem się również koloru żółtego. Następnie pasty 3M na małych padach 3M i mucha nie siada.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Posted

Kordan, zabezpieczasz czymś lampy? Na forum CC kolega polerował lampy, ale okazało się, że razem z polerką zeszła jakaś powłoka ochronna i wystarczy ptasia kupa, żeby zrobił się ślad na reflektorze.

23i8h1v.jpg

Posted

Czytałem wcześniej dużo na temat regeneracji lamp. Być może trafiłem na lampy bez tej warstwy ochronnej. Z tego co czytałem wcześniej ta warstwa ochronna słabo się poleruje i matowieje przy polerowaniu. U mnie takiego przypadku nie stwierdziłem. Niektórzy zabezpieczają lampy jakimiś lakierami, niektórzy tylko woskiem. Ci drudzy po roku użytkowania pojazdu nie stwierdzili wad typu zmatowienia czy przebarwienia. W tej chwili na corolli leża dwie warstwy Collinite 476. Chociaż nie jestem przekonany co do przyczepności tego wosku do spolerowanego plastiku. Niby jest warstwa /widać po polaniu wodą/ ale przy polerowaniu mikrofibrą miałem wrażenie że wszystko ścieram. Miesiąc wcześniej robiłem to samo w okularniku C220 jeżdżącym na taxi - do tej pory różnicy nie widzę. Zobaczymy z czasem. Zawsze można po roku do mnie wrócić :-]