Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie wybrałbym żadnego, zdecydowałbym się na Koch Chemie cabriodach versiegelung, utrzymuje się zdecydowanie dłużej niż 303 Tech Guard na dachu, a co do PERLA to nie wiem czy ktokolwiek zastosowal go na dachu :) . O wytrzymałości Kocha i 303 piszę na podstawie doświadczenia kolegi, który wcześniej zabezpieczał dach 303 a później Kochem-różnica jest znaczna w zabezpieczeniu dachu i samym kropelkowaniu.

Posted

Aha...zasugerowalem się działem do którego wrzuciłeś i lakonicznością zapytania. Tutaj masz taki sam temat:

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#100810

Możesz spróbować też Chemical Guys Bare Bones-jest dedykowany tylko do podwozi i plastików w okolicach nadkoli. Zależy jak efekt chcesz osiągnąć, jeżeli ma być tylko zabezpieczone z satynowym lookiem to 303 jeżeli ma być zabezpieczone i "poczernione" to PERL, osobiście stosuję najpierw Perla a na to 303. Nie lubię ogolnie jak plstik się świeci i błyszczy ale w przypadku nadkoli mnie to nie razi. Kwestia gustu, oba dają radę :)

Posted

Chodzi mi nie o błyszczący wygląda tylko nowego( powiedzmy mokrego) plastiku. Co to jest satynowy look? dzieki lukwawa za info

Posted

marian, satynowy look jak to nazwałeś to dla mnie jest tak pomiędzy matowym, a błyszczącym, ale nie wiem czy moje rozumowanie jest dobre.

• 3 months later...
Posted

303 bardziej nadaje sie do plastikow nie wystawionych na zabrudzenia, swietnie sie sprawdza w komorze silnika na nadkola polecam valet pro protectant