Jump to content

Fiat X1/9 78' Marrone Seppia

And1

Recommended Posts

Moja zabaweczka doczekała się w końcu chwili w której mogłem zająć się jej lakierem. Doprowadzić go do stanu bardzo dobrego nie dam rady, ale to co mogę to zrobię.

1 etap [Mycie i korekta]

Karoseria:

- szampon nigrin i rękawica

- glinka BH soft

- UC plus Tri Color

- inspekcja

- cleaner Poorboy's

- wosk Poorboy's

Jakieś małe ryski i swirle poschodziły, do tego wydobyła się fajna głębia kolory, do tej pory przeze mnie nieznana :acute:

Nikon011.jpgNikon014.jpgNikon016.jpgNikon020.jpgNikon029.jpgNikon033.jpgNikon031.jpgNikon021.jpgNikon062.jpgNikon064.jpg

A wszystko po to aby się ładnie prezentować :-]

Nikon099.jpgNikon145.jpg

Kolejny etap to silnik bo jest tragedia pełna

Jak zobaczyłem opis to aż podskoczyłem, moje marzenie z dzieciństwa i "wczesnej" młodości. Jak otworzyłem wątek - zamarłem z wrażenia. Powiem tak: ostro po bandzie, 2 zdjęcie "wymiata", a jesli na nr 7 jest wosk, to za dużo tak z 10x ...

Nie bierz tego za mocno do siebie, czytaj, czytaj......x28...czytaj i zadbaj o ten wspaniały samochód.

Powodzenia.

Auto piękne, odżyło :)

Tylko te butelki na lakierze :thumbdown: Zdjęcie, gdzie gruby_RS zauważył za dużo wosku dla mnie wygląda jak pobojowisko po wyszumieniu się niewyżytego detailera :)

Przedostatnie zdjęcie to fotomontaż nie możliwe aby w jednym miejscu znalazło się tyle tych aut o:O ( żarcik) auto obłędne dbaj o nie :)

Auto piękne, odżyło :)

Tylko te butelki na lakierze :thumbdown: Zdjęcie, gdzie gruby_RS zauważył za dużo wosku dla mnie wygląda jak pobojowisko po wyszumieniu się niewyżytego detailera :)

To nie wosk tylko cleaner - ale fakt za dużo go wziąłem. Błędy świeżaka to się nazywa...

panie kochanieńki , a co z oponami !!! :) zapomniał ... ?

Wszystko będzie w swoim czasie, spokojnie. To był pierwszy krok tylko :-)

ale gdzie jest przednia tablica i wlepka na szybie

Tablica... W bagażniku a gdzie ma być :-)

Rzadko ją zakładam, bo szpeci bardzo. Mało jeździ więc ryzyko też niewielkie, a niebiescy też pobłażliwi (przeważnie ją przy nich zakładam) :D

czekam na zdjęcia wnętrza i silnika.

Bardzo ciekawe i ładne autko miło popatrzeć.Czy ten kolor lakieru był od początku.

Będą w swoim czasie... Kolor jest oryginalny, ale raz auto było odbudowywane...

And1, czy kolega przypadkiem nie mieszka na Wiązanej?

Blisko, bo w Falenicy