cezek Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Jak usunąć resztki kleju cyjanopanowego z deski rozdzielczej? Deska jest plastikowa i chropowata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 http://www.m-zone.pl/go/_info/?user_id=DEBONDER〈=pl możesz tym sporóbowac, kiedyś miałem tez zmywacz produkcji tej samej firmy która produkuje Super Glue - kiedyś był to gustpol z łodzi, ale pewnie 10 razy już zmienili nazwę Poszukaj generalnie zmywacza do kjleju cyjanoakrylowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezek Posted May 21, 2011 Author Report Share Posted May 21, 2011 A nie zaszkodzi to desce sprawdziłem jednak to jest pianka nie plastik Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 nie kosztuje majątku, kup i sprawdź na niewidocznym miejscu deski jeśli takowe posiadasz tworzywa kokpitów różnią się od siebie więc nie wiem jak będzie wyglądać po wyczyszczeniu. Kleje cyjanoakrylowe zazwyczaj wchodzą w reakcję z tworzywami wszelkiego rodzaju więc może zostać ślad po samym kleju który naruszył strukturę zewnętrzną deski, i zmywacz usunie tylko to co jest klejem, natomiast naruszonej struktury nie "naprawi" i zostanie ślad po kleju, nie po zmywaczu, ale testu wcześniej nie zaszkodzi przeprowadzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts